Proteinrundstykker

20.02.2018


Hei,

Her skal du få oppskriften på mine favorittrundstykker for tiden! 

Disse rundstykkene er superlette å lage, de er sunne og næringsrike og så metter de lenge.

 

 

Du trenger veldig få ingredienser, og hovedbasen består av egg, cottage cheese og havregryn. De lages med bakepulver og ikke gjær, så du trenger ingen tid til heving av deigen.

Rundstykkene blir kompakte, men likevel veldig myke og kjempegode! 

 

 

Anbefales virkelig!  Oppskriften gir 8 stk. 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 400 g cottage cheese
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
♥ sesamfrø


Fremgangsmåte:

Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette. 

Rør inn bakepulver og salt.

Ha så i havregryn og bland deigen raskt sammen. Den skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.

Ha bakepapir på en stekeplate. Form deigen til 8 rundstykker som legges på platen.

Pensle over med vann og dryss over sesamfrø. 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

 

 


Tips:

♥ Jeg bruker 1 stort beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften, som er på 400 g. Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.

♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode. 

♥ Se også Proteinrundstykker med kremost og Havrerundstykker med cottage cheese og chiafrø, som er variasjoner av denne oppskriften.

 

 

Disse rundstykkene er gode til alle typer pålegg! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Proteinrundstykker

Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 400 g cottage cheese
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
♥ sesamfrø

Fremgangsmåte

Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette. 

Rør inn bakepulver og salt.

Ha så i havregryn og bland deigen raskt sammen. Den skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.

Ha bakepapir på en stekeplate. Form deigen til 8 rundstykker som legges på platen.

Pensle over med vann og dryss over sesamfrø. 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Tips

♥ Jeg bruker 1 stort beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften, som er på 400 g. Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.

♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode. 

20.02.2018
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

12 kommentarer

Hvor mye karbohydrater er det i oppskriften ?

Det har jeg ikke regnet på... ;-)

Kaloriene blir som følger:

270 kalorier pr stykk
31 gram karbohydrater
15 gram protein
8 gram fett

Bør nevne at jeg brukte vanlig cottage cheese, altså den med mer fett.

Takk for svar! :-)

Kan man bruge andet ost end cottage cheese?

Ja, du kan for eksempel bytte ut halvparten med kremost (gjerne med smak av urter og hvitløk). Ricottaost går nok sikkert også bra å bruke.

Hei, hva annet kan bruke for å erstatte egg?

Tror nok du må bruke egg i denne oppskriften for at rundstykkene skal henge sammen.

Hei.
Når jeg lager dem så blir de skinnflate. Hvordan greier jeg å unngå det?

Det skal de ikke bli. Har du brukt hele mengden havregryn som står i oppskriften? Det er nemlig viktig at du gjør. I tillegg kan det hjelpe å la deigen stå og svelle en stund før du steker rundstykkene.

Ja har brukt hele mengden. Åja skal prøve å la de stå en stund før de stekes

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet