Proteinrundstykker med kremost

12.08.2018


Hei!

Ny uke står for tur, og jeg har laget en ny ladning med Proteinrundstykker.

Denne gangen med en liten vri ved at jeg har byttet ut noe av cottage cheesen med kremost. Jeg brukte kremost med smak av hvitløk og urter, som satte en herlig smak på rundstykkene. I tillegg toppet jeg med valmuefrø. 

 

 

Oppskriften gir 8-10 mettende og kjempegode rundstykker. 

 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 200 g cottage cheese
♥ 200 g kremost (se tips)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
♥ valmuefrø (se tips)
 

Fremgangsmåte:

Mos egg, cottage cheese og kremost sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette. 

Rør inn bakepulver og salt.

Ha så i havregryn og bland deigen raskt sammen. Den skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.

Form deigen til 8 - 10 rundstykker (jeg lagde dem litt mindre slik at jeg fikk 10 stk denne gangen). Skyll hendene i vann før du triller ut rundstykkene slik at de blir fuktige på utsiden, og trill rundstykkene deretter i valmuefrø.

Sett rundstykkene på bakepapirdekket stekeplate. Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20-30 minutter (tiden avhenger av hvor store du lager dem), til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Typisk meg å teste ut små variasjoner på mine yndingsoppskrifter. Smile

 

 

Rundstykkene blir nokså kompakte, men er veldig myke og gode.

 

 

Jeg spiste disse med kremost naturell, cherrytomater og spirer. Nam! 

 

 

Tips:

♥ Jeg brukte her et halvt beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften (begeret er på 400 g) og en pakke Philadelfia kremost med hvitløk og urter.

 

 

Vanligvis bruker jeg hele begeret med cottage cheese og ingen kremost, men dette ble en fin vri. Kremosten setter bare veldig mild smak, så hvis du ønker sterkere urte- og hvitløksmak, må du tilsette ekstra most hvitløk og hakkede urter i deigen. Det går fint å bruke kremost naturell i stedet. 

♥ Det er meningen å mose egg, cottage cheese og kremost sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.

♥ Valmuefrø på toppen kan selvsagt sløyfes eller byttes ut med havregryn eller andre frø. 

♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode. 

♥ Se også Proteinrundstykker og Havrerundstykker med cottage cheese og chiafrø

 

 

Har du ikke testet ut denne oppskriften enda, anbefaler jeg deg å gjøre det. Enten du bruker kremost eller bare dobler mengden cottage cheese i stedet som i denne oppskriften på Proteinrundstykker

 

 

Ha en fin mandag! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

 

Proteinrundstykker med kremost

Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 200 g cottage cheese
♥ 200 g kremost (se tips)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
♥ valmuefrø (se tips)

Fremgangsmåte

Mos egg, cottage cheese og kremost sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette. 

Rør inn bakepulver og salt.

Ha så i havregryn og bland deigen raskt sammen. Den skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.

Form deigen til 8 - 10 rundstykker (jeg lagde dem litt mindre slik at jeg fikk 10 stk denne gangen). Skyll hendene i vann før du triller ut rundstykkene slik at de blir fuktige på utsiden, og trill rundstykkene deretter i valmuefrø.

Sett rundstykkene på bakepapirdekket stekeplate. Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20-30 minutter (tiden avhenger av hvor store du lager dem), til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Jeg brukte her et halvt beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften (begeret er på 400 g) og en pakke Philadelfia kremost med hvitløk og urter. Vanligvis bruker jeg hele begeret med cottage cheese og ingen kremost, men dette ble en fin vri. Kremosten setter bare veldig mild smak, så hvis du ønker sterkere urte- og hvitløksmak, må du tilsette ekstra most hvitløk og hakkede urter i deigen. Det går fint å bruke kremost naturell i stedet. 

♥ Det er meningen å mose egg, cottage cheese og kremost sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.

♥ Valmuefrø på toppen kan selvsagt sløyfes eller byttes ut med havregryn eller andre frø. 

♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode. 

12.08.2018
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet