Seige sjokoladesnitter (Sega chokladsnittar)

07.12.2014


Ahh, dette er digg!

Oppskriften er svensk og slår an hos alle jeg vet om.

 

 

"Sega chokladsnittar" inneholder sirup, som gjør at kakene blir litt myke og seige i midten.

 

 

Kakene er veldig lette å lage!

Oppskriften gir ca. 40-50 småkaker.

 

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 ss sirup (se tips)
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 4 ss kakao
♥ 5 dl hvetemel

Pynt:
♥ 1 lite egg
♥ perlesukker (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør sammen med sukker. Pisk inn sirupen, vaniljesukker, bakepulver og kakao. Bland så i hvetemelet til en fast deig.

Del deigen i tre deler. Trill hver del til lengder som er like lange som stekeplaten. Ha bakepapir på en stekeplate og legg lengdene oppå (2 lengder på en stekeplate og 1 lengde på en annen stekeplate). Trykk lengdene flatere med fingrene. Pensle over med sammenvispet egg og dryss over perlesukker.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i 14-18 min (se tips). Ta platen ut av ovnen og skjær lengdene opp på skrå mens de fortsatt er varme. Dra snittene litt fra hverandre og la de bli helt kalde på platen.

 

 

Tips:

♥ Steketiden varierer litt med hvor flate kakene dine er. Flatere kaker trenger kortere steketid enn tykkere kaker, men jo tykkere kakene er, jo mykere blir de.

♥ Jeg har brukt hvit sirup til denne oppskriften, som fås kjøpt i store matvarebutikker. Det går like fint å bruke lysebrun sirup.

♥ Som du ser har jeg brukt perlesukker på toppen av disse kakene som holder seg kritthvitt gjennom stekingen. Dette perlesukkeret fås kjøpt i Sverige og jeg har ikke sett det i norske butikker. Kakene blir like gode om du bruker vanlig, norsk perlesukker.

♥ Se også oppskrift på Sjokoladesnitter her på Det søte liv, som er nokså like disse kakene, men uten sirup og drysset med norsk perlesukker.

 

 

Populære småkaker å ha i kakeboksen!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Seige sjokoladesnitter (Sega chokladsnittar)

Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 ss sirup (se tips)
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 4 ss kakao
♥ 5 dl hvetemel

Pynt:
♥ 1 lite egg
♥ perlesukker (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør sammen med sukker. Pisk inn sirupen, vaniljesukker, bakepulver og kakao. Bland så i hvetemelet til en fast deig.

Del deigen i tre deler. Trill hver del til lengder som er like lange som stekeplaten. Ha bakepapir på en stekeplate og legg lengdene oppå (2 lengder på en stekeplate og 1 lengde på en annen stekeplate). Trykk lengdene flatere med fingrene. Pensle over med sammenvispet egg og dryss over perlesukker.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i 14-18 min (se tips). Ta platen ut av ovnen og skjær lengdene opp på skrå mens de fortsatt er varme. Dra snittene litt fra hverandre og la de bli helt kalde på platen.

Tips

♥ Steketiden varierer litt med hvor flate kakene dine er. Flatere kaker trenger kortere steketid enn tykkere kaker, men jo tykkere kakene er, jo mykere blir de.

♥ Jeg har brukt hvit sirup til denne oppskriften, som fås kjøpt i store matvarebutikker. Det går like fint å bruke lysebrun sirup.

♥ Som du ser har jeg brukt perlesukker på toppen av disse kakene som holder seg kritthvitt gjennom stekingen. Dette perlesukkeret fås kjøpt i Sverige og jeg har ikke sett det i norske butikker. Kakene blir like gode om du bruker vanlig, norsk perlesukker.

♥ Se også oppskrift på "Sjokoladesnitter" her på Det søte liv, som er nokså like disse kakene, men uten sirup og drysset med norsk perlesukker.

07.12.2014
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

18 kommentarer

Hei. Denne kunne jeg tenkt meg å prøve. Tror du det vil gå bra med glutenfritt mel? Kjempe flott side du har. Utrolig mye fristende! :)

Hei. Denne kunne jeg tenkt meg å prøve. Tror du det vil gå bra med glutenfritt mel? Kjempe flott side du har. Utrolig mye fristende! :)

Hvordan oppbevares disse? Og hvor lenge kan de ligge feks i kakeboks?

Hvordan lagres disse, kan de ligge i kakeboks og ev hvor lenge?

Hvordan oppbevares disse? Og hvor lenge kan de ligge feks i kakeboks?

Lysebrun sirup er det den gyldne du mener da?

Mmm, disse var også veldig gode! Takk fro supre oppskrifter :-)

Hvordan oppbevares? Fryses?

Disse var GODE:-D

Veldig gode :) Lurer også på holdbarhet og hvordan de bør oppbevares??

Hei
Jeg lurer på om det går an å bruke mørk sirup?

Hei!

Jeg fikk ikke til å trille ut i lengder. Den bare smuldret opp. Ikke ble deigen fast heller.
Mangler noe væske?
Smaken var god.

Oppbevaring trenger dere ikke tenke på!!! Disse forsvinner med en gang Kjempe gode!!!

Hei. Nå Jar jeg bakte disse to ganger, første gangen brukte j margarin istede for smør. Hadde i så mye mel som det stod i oppskriften. Det ble litt for mye melsmak for meg. Nå andre gangen har j brukt smør og hatt i ekstra sjokolade. Jeg smeltet noe av sjokoladen og hakket noe. Stekte de nederst i ovnen slik at de ikke sprekker oppå. Mitt andre forsøk smaker utrolig mye bedre enn første gang. Tror de blir årets mest ettertraktede julekaker som jeg skal gi i julegave:)

Jeg vil vite om de kan fryses

Kan de fryses ?

Jeg lurer også på hvordan disse bør oppbevares, hvor lenge de holder seg, og om de kan fryses?

Hvordan oppbevares disse?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet