Selskapsboller

Selskapsboller

07.12.2004
Selskapsboller

Ingredienser

50 g gjær
125 g smør
5 dl melk
1 egg
1 dl sukker
1,5 liter hvetemel

Fyll:
200 g marsipan (f.eks. Odense)
6 ss mykt smør

Pensling:
1 egg
litt vann

Pynt:
Papirformer
Farget perlesukker
Mandelflarn

Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker og sammenpisket egg. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 1 time.

Lag imens klar fyllet: Pisk sammen marsipanen oppdelt i biter og mykt smør (bruk elektrisk mikser eller food processor).

Del den ferdighevete deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver på ca 25x50 cm. Smør på marsipanmassen. Rull leivene sammen fra langsiden. Skjær hver av rullene i ca 20 skiver. Ha skivene i papirformer og sett dem på stekeplater. Etterhev bollene i 30 min.

Pisk sammen egg og litt vann med en gaffel og pensle de etterhevede bollene. Dryss over farget perlesukker. Knus så mandelflarn lett i hånden og dryss litt over hver bollene. Stekes midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min.

Tips

"Selskapsbollene" er kjempefine å fryse!

07.12.2004
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter