Setervafler med rømme og fløte

"Setervafler" er luksuriøse, deilige, sprø vafler, som lages med både seterrømme og kremfløte i deigen.

Oppskriften gir 7-8 plater.

Setervafler med rømme og fløte
Ingredienser

2 dl seterrømme
2 dl kremfløte
0,5 ts bakepulver
3 dl hvetemel
3 ss sukker
3 ss kaldt vann

Litt smør til stekingen.

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene med en stålvisp. La deigen stå og svelle i 15 min.

Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk ca 2 ss deig pr plate (se tips). Avkjøl vaflene på rist.

Tips

Vaffeldeigen skal være nokså fast i konsistensen. Den vil flyte utover når du presser sammen vaffeljernet under stekingen.

Vaflene smaker best nysteke, gjerne sammen med seterrømme og syltetøy.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift