Sjokoladebiter

Sjokoladebiter
Ingredienser

375 g smør
6 egg
6 dl sukker
2 ss vaniljesukker
1 dl kakao
0,5 dl konjakk (se tips)
4,5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret.

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt i vaniljesukker og kakao. Rør i konjakk. Bland i melet og det avkjølte smøret til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 150°C i ca 35 min. Kaken skal fortsatt være litt klissete når den er ferdig stekt. Avkjøl kaken i formen før den skjæres i biter på ca 3x7 cm.

Tips

Konjakk kan byttes ut med melk, kaffe eller appelsinjuice.

Kakestykkene egner seg kjempegodt til å fryses.

Oppskriften er hentet fra Damms Store Bakebok (2003).

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift