Sjokoladebiter med nøtter og kokos

Sjokoladebiter med nøtter og kokos

27.05.2008
Sjokoladebiter med nøtter og kokos

Ingredienser

3 store egg
4 dl sukker
2,5 dl seterrømme
200 g smør
3 ss kakao
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
6 dl hvetemel

Glasur:
3 dl melis
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
4 ss smeltet smør
4 ss sterk kaffe

Pynt:
hakkede mandler eller hasselnøtter
kokos

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn rømmen (bruk en stålvisp). Smelt smøret. Sikt de tørre ingrediensene. Bland smøret og det tørre vekselsvis inn i eggedosisen.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.

Bland sammen alle ingrediensene til glasuren og smør den jevnt over den avkjølte kaken. Dryss over hakkede mandler eller hasselnøtter og kokos. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Kakestykkene er fine å fryse.

27.05.2008
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter