Sjokoladesmåkaker med nøttedryss

Sjokoladesmåkaker med nøttedryss

02.05.2008
Sjokoladesmåkaker med nøttedryss

Ingredienser

1,5 dl malte hasselnøtter
2,5 dl hvetemel
1 dl sukker
1,5 ss kakao
1 ss vaniljesukker
150 g smør
1 eggeplomme

Pynt:
1 eggehvite
perlesukker
finhakkede hasselnøtter

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene. Smuldre i mykt smør. Ha i eggeplommen og kna deigen sammen.

Form deigen til ruller som deretter klemmes til slik at de får trekantfasong. Sett dem i kjøleskapet i ca 1 time, til de har blitt faste.

Skjær opp i skiver og legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater. Pensle over med eggehvite og dryss over finhakkede hasselnøtter og perlesukker.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca 12 min (se tips). Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Tips

Når man steker småkaker med mørk deig kan det være litt vanskelig å se om kakene er ferdigstekte. Pass derfor på å ikke steke kakene for lenge.

Småkakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Sjokoladesmåkaker", "Sjokoladesmåkaker med partydryss", "Sjokoladesmåkaker med hasselnøtter" og "Sjokoladesmåkaker med valnøtter".

02.05.2008
Kakekategori: 
Sesong: 

1 kommentarer

1.5dl hasselnøtter - FØR eller etter maling?? :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter