Sjokoladesmåkaker med valnøtter

Sjokoladesmåkaker med valnøtter

01.12.2007
Sjokoladesmåkaker med valnøtter

Ingredienser

1,5 dl malte valnøtter
2,5 dl hvetemel
1 dl sukker
1,5 ss kakao
1 ss vaniljesukker
150 g smør
1 eggeplomme

Pynt:
1 eggehvite
valnøtter

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene. Smuldre i mykt smør. Ha i eggeplommen og kna deigen sammen.

Form deigen til ruller som deretter klemmes til slik at de får trekantfasong. Sett dem i kjøleskapet i ca 1 time, til de har blitt faste.

Skjær opp i skiver og legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater. Trykk ned en valnøttbit i hver kake (pensle undersiden av nøttene med eggehvite slik at de fester seg bedre til kakene).

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca 12 min (se tips). Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Tips

Når man steker småkaker med mørk deig kan det være litt vanskelig å se om kakene er ferdigstekte. Pass derfor på å ikke steke kakene for lenge.

Småkakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Sjokoladesmåkaker", "Sjokoladesmåkaker med nøttedryss", "Sjokoladesmåkaker med partydryss" og "Sjokoladesmåkaker med hasselnøtter".

01.12.2007
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter