Smoothie Bowl med açai og mango

22.05.2018


Å - jeg føler meg så heldig for først å ha hatt en fantastisk uke i Los Angeles, og så komme rett hjem til verdens deiligste sommervær i Oslo! 

I sol og varme smaker det herlig med kjølige smoothies og smoothie bowls (se egen kategori for dette her på Det søte liv). Jeg testet flere typer smoothie bowls (heter vel smoothieskål på norsk) i LA, og må si at jeg virkelige har fått sansen. Dette er jo bare så godt, man kan variere på så mange måter, og jeg føler meg sunnere og friskere mens jeg nyter de deilige smakene! 

Jeg elsker smaken av açai (uttales asai ), som er små, supersunne, lilla bær som kommer fra Amazonas og som har blitt stadig mer utbredt og trendy i andre deler av verden. Da jeg var i Rio i fjor, så jeg smoothies, iskrem og juice med açai overalt. I Norge er det ikke like lett å få tak i açai enda, men de fleste helsekostforretninger bør i hvert fall ha açai i form av tørket pulver. Det går fint å bruke açai i pulverform til smoothies, men den beste smaken får du med frossen açai-puré. Du føler nærmest umiddelbart at antioksidantene fra açaien booster immunforsvaret ditt! Grin  Jeg har kjøpt frossen açai hos SmoothieXchange i Oslo. Der har de også en kjempegod smoothie som heter Purple Mango, som jeg har latt meg inspirere av i denne oppskriften.

 

 

Açai i kombinasjon med mango er fantastisk nydelig! 

 

 

Ingredienser:

♥ 2 dl eplejuice 
♥ 250 g frossen mango 
♥ 300 g frossen açai 

Topping:
♥ 100 g blåbær
♥ 50 g frossen mango
♥ 2 ss gresskarkjerner
♥ 1 ss solsikkekjerner


Fremgangsmåte:

Ha eplejuice i en food processor eller blender. Tilsett frossen mango og açai. 

(La mangobitene du skal bruke til pynt tine imens du lager smoothien.)

 

 

 

Kjør blandingen sammen til en tykk smoothie.

 

 

Hell i en skål og sett skålen eventuelt en liten stund i fryseren mens du finner frem toppingen.

 

 

Pynt smoothieskålen etter ønske, for eksempel med blåbær og mangobiter og et dryss gresskarkjerner og solsikkekjerner.

 

 

Server straks!

 

 

 

Tips:

♥ Du bør ha en god blender som tåler at mangobitene er frosne. Hvis blenderen ikke er så sterk, lønner det seg å tine mangoen litt først. Tilsett gjerne noen isbiter i tillegg hvis du vil.

♥ I stedet for eplejuice, må du gjerne bruke mangojuice hvis du får tak i det. Da blir smaken søtere og enda bedre! 

♥ Jeg brukte denne typen frossen açai-puré, som fås kjøpt i porsjonspakninger (1 pakke inneholder 4 poser à 100 gram).

 

 

 

♥ I stedet for frossen açai kan du bruke 3-4 toppende spiseskjeer açaipulver. 

 

 

 

♥ Toppingen er såklart valgfri. Alt av frukt, bær, nøtter og frø blir bra, så velg det du liker best. Jeg brukte det jeg hadde tilgjengelig. Dryss over havregryn eller granola hvis du ønsker en bowl som er mer mettende.

 

 

Nydelig! ♥

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Smoothie Bowl med açai og mango

Ingredienser

♥ 2 dl eplejuice
♥ 250 g frossen mango
♥ 300 g frossen açai

Topping:
♥ 100 g blåbær
♥ 50 g frossen mango
♥ 2 ss gresskarkjerner
♥ 1 ss solsikkekjerner

Fremgangsmåte

Ha eplejuice i en food processor eller blender. Tilsett frossen mango og açai. (La mangobitene du skal bruke til pynt tine imens du lager smoothien.)

Kjør blandingen sammen til en tykk smoothie.

Hell i en skål og sett skålen eventuelt en liten stund i fryseren mens du finner frem toppingen.

Pynt smoothieskålen etter ønske, for eksempel med blåbær og mangobiter og et dryss gresskarkjerner og solsikkekjerner.

Server straks!

Tips

♥ Du bør ha en god blender som tåler at mangobitene er frosne. Hvis blenderen ikke er så sterk, lønner det seg å tine mangoen litt først. Tilsett gjerne noen isbiter i tillegg hvis du vil.

♥ I stedet for eplejuice, må du gjerne bruke mangojuice hvis du får tak i det. Da blir smaken søtere og enda bedre! 

♥ Jeg brukte denne typen frossen açai-puré, som fås kjøpt i porsjonspakninger (1 pakke inneholder 4 poser à 100 gram). I stedet for frossen açai kan du bruke 3-4 toppende spiseskjeer açaipulver. 

♥ Toppingen er såklart valgfri. Alt av frukt, bær, nøtter og frø blir bra, så velg det du liker best. Jeg brukte det jeg hadde tilgjengelig. Dryss over havregryn eller granola hvis du ønsker en bowl som er mer mettende.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet