Solbærsyltetøy til ost

Solbærsyltetøy til ost

15.07.2014

 

Jeg elsker smaken av solbær!

Dette er et sommerlig solbærsyltetøy som smaker spesielt godt til mange slags oster, men kanskje spesielt godt til guloster og til moden brie. Her har jeg servert syltetøyet med den nydelige gulosten Prima Donna Maturo.

 

Ingredienser:

♥ 250 g solbær
♥ 0,5 dl vann
♥ 2 dl sukker

 

Fremgangsmåte:

Ha rensede solbær og vann i en kjele. La bærene småkoke i 10 minutter. Tilsett sukkeret og småkok i et par minutter til under omrøring, så sukkeret løser seg opp. 

Ta kjelen av platen og avkjøl syltetøyet før du heller det i en passende skål.

Sett skålen i kjøleskapet til dagen etter. Det kommer da til å tykne noe i konsistensen.

 

 

Tips:

♥ Merk at solbærsyltetøyet kommer til å være nokså tynt i konsistensen når det er ferdig kokt, men det tykner etter en natt i kjøleskapet. Vil du at syltetøyet skal bli tykt med en gang etter koking, kan du bruke syltesukker som inneholder pektin i stedet for vanlig sukker.

♥ Porsjonen holder til en middels stor skål syltetøy.  Vil du lage større porsjon, er det bare å gange opp oppskriften.

♥ Solbærsyltetøyet smaker godt til mange slags oster. Her har jeg servert syltetøyet med den nydelige gulosten Prima Donna Maturo.

 


Prima Donna maturo

Prima Donna combines the traditional way of Dutch cheese making with the intricate flavours of Parmesan. The cheese is eaten only when it reaches the pinnacle of maturity and flavour. Throughout the aging periods, Prima Donna is identified into four varieties - fino, mature and forte, each with a unique Italian flavour. The fourth is leggero, which contains only 17.5% fat content, making it ideal for diet conscious cheese lovers.

Prima Donna is characterized by "little white dots" or crystals that can be seen more prominently in the extra aged varieties maturo and forte. The cheese brings out its innate sensation with red wines such as a Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah or Zinfandel.

Prima Donna mature is ripened for an extra period of time to reveal a distinctive piquant flavour and solid consistency. The cheese shows its true character when grated in Mediterranean dishes. It is delicious on a cheeseboard, good for grating, ideal for grilled cheese toppings and a good base for soups & sauces. Prima Donna mature is lactose and gluten free.

Kilde: www.cheese.com

 

 

Jeg elsker smaken av solbær, og dette syltetøyet er en stor favoritt hos meg!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Solbærsyltetøy til ost

Ingredienser

♥ 250 g solbær
♥ 0,5 dl vann
♥ 2 dl sukker

Fremgangsmåte

Ha rensede solbær og vann i en kjele. La bærene småkoke i 10 minutter. Tilsett sukkeret og småkok i et par minutter til under omrøring, så sukkeret løser seg opp. 

Ta kjelen av platen og avkjøl syltetøyet før du heller det i en passende skål.

Sett skålen i kjøleskapet til dagen etter. Det kommer da til å tykne noe i konsistensen.

Tips

♥ Merk at solbærsyltetøyet kommer til å være nokså tynt i konsistensen når det er ferdig kokt, men det tykner etter en natt i kjøleskapet. Vil du at syltetøyet skal bli tykt med en gang etter koking, kan du bruke syltesukker som inneholder pektin i stedet for vanlig sukker.

♥ Porsjonen holder til en middels stor skål syltetøy.  Vil du lage større porsjon, er det bare å gange opp oppskriften.

♥ Solbærsyltetøyet smaker godt til mange slags oster. Her har jeg servert syltetøyet med den nydelige gulosten Prima Donna Maturo.

15.07.2014
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter