Solbærsyltetøy

Jeg elsker smaken av solbær! 

Dette er et sommerlig solbærsyltetøy som jeg nyter til alt, men kanskje spesielt mye som tilbehør til guloster og moden brie.

 

 

Ingredienser:

♥ 1 kg solbær
♥ 2 dl vann
♥ 500 g syltesukker


Fremgangsmåte:

Ha rensede solbær og vann i en kjele. La bærene småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett sukkeret og småkok i et par minutter til under omrøring, så sukkeret løser seg opp. Rør hele tiden så syltetøyet ikke setter seg i bunnen av kjelen.

Ta kjelen av platen og avkjøl syltetøyet før du heller det på varme, rene syltetøyglass. 

 

 

Tips:

♥ Det går fint å lage syltetøy av frosne solbær. Det vil ta litt lenger tid før de tiner, men følg for øvrig den samme fremgangsmåten som ovenfor.

♥ Merk at sukkermengden er veiledende. Jeg synes den angitte mengde er passe, men du må selv smake deg til hvor søtt syltetøy du liker.

♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.

♥ Syltetøyet bør oppbevares kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål bør spises opp i løpet av noen dager. Skal du oppbevare det over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse det ned enten i syltetøyglass (ikke fyll dem helt fulle ellers sprekker glassene i fryseren) eller i plastbokser.

♥ Denne porsjonen syltetøy gir ca tre middels store syltetøyglass. Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon. 

 

 

♥ Solbærsyltetøyet smaker godt til mange slags oster. Her har jeg servert syltetøyet med den nydelige gulosten Prima Donna Maturo.

 

 

Jeg elsker smaken av solbær, og dette syltetøyet er en stor favoritt hos meg!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Solbærsyltetøy
Ingredienser

♥ 1 kg solbær
♥ 2 dl vann
♥ 500 g syltesukker

Fremgangsmåte

Ha rensede solbær og vann i en kjele. La bærene småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett sukkeret og småkok i et par minutter til under omrøring, så sukkeret løser seg opp. Rør hele tiden så syltetøyet ikke setter seg i bunnen av kjelen.

Ta kjelen av platen og avkjøl syltetøyet før du heller det på varme, rene syltetøyglass. 

Tips

♥ Det går fint å lage syltetøy av frosne solbær. Det vil ta litt lenger tid før de tiner, men følg for øvrig den samme fremgangsmåten som ovenfor.

♥ Merk at sukkermengden er veiledende. Jeg synes den angitte mengde er passe, men du må selv smake deg til hvor søtt syltetøy du liker.

♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.

♥ Syltetøyet bør oppbevares kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål bør spises opp i løpet av noen dager. Skal du oppbevare det over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse det ned enten i syltetøyglass (ikke fyll dem helt fulle ellers sprekker glassene i fryseren) eller i plastbokser.

♥ Denne porsjonen syltetøy gir ca tre middels store syltetøyglass. Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift