Tarte Incroyable au Citron

01.04.2014


Tittelen "Tarte Incroyable au Citron" betyr noe sånt som "Utrolig sitronterte".

Det utrolige er at en så nydelig sitronkake som denne kan lages så raskt og med så få ingredienser.

 

 

Denne franske delikatessen kan alle klare å lage!  Smile

 

 

Ingredienser:

Kjeksbunn:
♥ 250 g Digestivekjeks
♥ 125 g smør

Fyll:
♥ 400 g søt, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 2 egg
♥ 125 ml sitronsaft

Pynt:
♥ friske blåbær

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Trykk blandingen utover i en smurt paiform som er 22 cm i diameter. Sett formen i kjøleskapet i 10 min.

Bland alle ingrediensene til sitronfyllet sammen med en stålvisp. Hell blandingen i paiformen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 10-12 min. Det skal da ha dannet seg en fast hinne oppå sitronfyllet, men det vil fortsatt virke litt løst og skjelvende. Avkjøl kaken i kjøleskapet til den er helt kald. Fyllet i kaken kommer da til å bli fastere.

 

 

Pynt kaken med friske blåbær før servering!

 

 

Tips:

♥  Søt, kondensert melk fås kjøpt på hermetikkboks. Konsistensen er tykk, og må ikke forveksles med Vikingmelk, som også er kondensert melk som kjøpes på hermetikkboks, men som er usukret og har tynn, melkeaktig konsistens.

Jeg bruker som regel søt, kondensert melk fra Tørsleffs som fås kjøpt blant annet hos ICA.

 

 

♥ Stek kaken i en form som egner seg til servering, for du får ikke flyttet den stekte kaken over på noe annet fat.

 


Enkel, fransk sitronpai!  ♥

 

 

Sitronfyllet får perfekt, bløt konsistens og har virkelig sterk og nydelig sitronsmak!

 

 

Blåbærene gjør seg flott oppå kaken!

 

 

Lyst til å smake en bit...?  Wink 

 

♥ ♥ ♥ ♥


 

Tarte Incroyable au Citron

Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 250 g Digestivekjeks
♥ 125 g smør

Fyll:
♥ 400 g søt, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 2 egg
♥ 125 ml sitronsaft

Pynt:
♥ friske blåbær

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Trykk blandingen utover i en smurt paiform som er 22 cm i diameter. Sett formen i kjøleskapet i 10 min.

Bland alle ingrediensene til sitronfyllet sammen med en stålvisp. Hell blandingen i paiformen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 10-12 min. Det skal da ha dannet seg en fast hinne oppå sitronfyllet, men det vil fortsatt virke litt løst og skjelvende. Avkjøl kaken i kjøleskapet til den er helt kald. Fyllet i kaken kommer da til å bli fastere.

Pynt kaken med friske blåbær før servering!

Tips

♥  Søt, kondensert melk fås kjøpt på hermetikkboks. Konsistensen er tykk, og må ikke forveksles med Vikingmelk, som også er kondensert melk som kjøpes på hermetikkboks, men som er usukret og har tynn, melkeaktig konsistens. Jeg bruker som regel søt, kondensert melk fra Tørsleffs som fås kjøpt blant annet hos ICA.

♥ Stek kaken i en form som egner seg til servering, for du får ikke flyttet den stekte kaken over på noe annet fat.

01.04.2014
Kakekategori: 
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

12 kommentarer

Hvor lenge holder kaken seg i kjøleskapet?

Kaken kan fint stå et par dager i kjøleskapet. Smaker best dagen etter den er laget:)

Hva forslags sitron saft er det du mener?

Mener presset saft fra sitron. Skal presisere det i oppskriften:)

Hei!

Jeg laget denne terten i går til dessert og hadde is til. Det smakte bare nydelig og det er ikke siste gangen jeg lager denne. Fantastisk god og så enkel å lage. En fryd.
Jeg måtte ta bilder av herligheten og det ble lagt ut på bloggen som min mann og jeg har sammen. Jeg har selvfølgelig også lagt inn link til bloggen sin og fortalt hvor jeg har funnet oppskriften til denne deilige lille saken :-)

Mvh.

Tone :-)

Supert Tone :) Glad for at kaken falt i smak! Flotte bilder du og mannen din har på bloggen deres!

Hei igjen!

Takk for det Kristine :-) Det er en flott blogg du har, skal reklamere mye for denne :-)

Mvh.

Tone

...men når enn ikkje får tak i kondensert melk, kan enn da bruke vikingmelk?

Jeg tror du kan bruke vanlig Vikingmelk, jeg har iallefall gjort det i en annen oppskrift hvor det sto søt kondensert melk. Men da må du nesten smake deg fram før du steker den for å få den søt nok. Jeg brukte melis som søtning for ikke å få klumper i den andre kaka. Men jeg må presisere at jeg ikke har prøvd det med denne, men tror det er verdt et forsøk.

Kan man bruke lemoncurd?? Hvordan går det å steke det?

Hei, hvor stor skal formen være?
Kan man eventuelt bruke pai form?

Stor fan av bloggen!!!

Nydeleg kake, men det må då vere alt for mykje smør i tertebunnen?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet