
Brukere online: 3377
Brukere i dag: 33511
Brukere siste 7 dager: 189768
Turkish pasta har gått viralt i sosiale medier, og jeg fikk lyst til å teste! 😃
Turkish pasta er inspirert av smakene i den kjente, tyrkiske retten Manti, som lages på ulike måter, men en klassisk variant består av en form for pastaputer fylt med krydret kjøttdeig, som serveres med yoghurtsaus og smeltet chilismør.
Dette er en forenklet versjon som består av vanlig, kokt pasta som først toppes med yoghurtsaus med masse ferskpresset hvitløk, deretter krydret kjøttdeig, og så en smørsaus smaksatt med paprikapulver. Pastaretten toppes med friske tomater og bladpersille. Resultatet blir en original og skikkelig digg pastarett!😋
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
Pasta:
♥ 500 g pasta (se tips)
Krydret kjøttdeig:
♥ 400 g kjøttdeig
♥ 1 løk
♥ 1 ts hvitløkspulver
♥ 1 ts paprikapulver
♥ 0,5 ts currypulver
♥ kvernet salt og pepper
Yoghurtsaus:
♥ 3 dl gresk yoghurt
♥ 3 fedd hvitløk
♥ kvernet salt
Paprikasmør:
♥ 50 g smør
♥ 1 ss paprikapulver
♥ 0,5 ts chiliflak (kan sløyfes)
Topping:
♥ 250 g cherrytomater
♥ 1 bunt bladpersille
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Kok pasta i godt saltet vann som anvist på pakningen.
Mens pastaen koker, steker du kjøttdeig og hakket løk i en panne. Tilsett krydderet og stek videre.
Kjøttdeigen skal bli nokså godt stekt.
Rør gresk yoghurt sammen med ferskpresset hvitløk. Smak til med salt.
Lag paprikasmør ved å blande smeltet smør med paprikapulver og eventuelt litt chiliflak.
Servering:
Ha kokt pasta i en pastaskål.
Ha over rikelig med yoghurtsaus.
Legg på stekt kjøttdeig.
Drypp over litt paprikasmør.
Topp med halve cherrytomater og hakket bladpersille.
Denne pastaretten er noe helt for seg selv!
Ikke rart at den har blitt så populær! 😍
Tips:
♥ Du kan bruke den pastavarianten du har tilgjengelig, for eksempel penne (pastarør), farfalle (pastasløyfer) eller fusilli (pastaskruer) som jeg har brukt her.
♥ Krydderet som brukes her fås kjøpt i de aller fleste matbutikkene.
♥ Jeg foretrekker å bruke søt og mild paprikapulver, men du kan bruke sterkere type og eventuelt røkt paprikapulver hvis du liker det. Du kan bruke ferskpresset hvitløk i kjøttdeigen i stedet for hvitløkspulver. Bruk bare litt curry. Chiliflak kan sløyfes helt hvis du vil.
♥
ENJOY! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Pasta:
♥ 500 g pasta (se tips)
Krydret kjøttdeig:
♥ 400 g kjøttdeig
♥ 1 løk
♥ 1 ts hvitløkspulver
♥ 1 ts paprikapulver
♥ 0,5 ts currypulver
♥ kvernet salt og pepper
Yoghurtsaus:
♥ 3 dl gresk yoghurt
♥ 3 fedd hvitløk
♥ kvernet salt
Paprikasmør:
♥ 50 g smør
♥ 1 ss paprikapulver
♥ 0,5 ts chiliflak (kan sløyfes)
Topping:
♥ 250 g cherrytomater
♥ 1 bunt bladpersille
Kok pasta i godt saltet vann som anvist på pakningen.
Mens pastaen koker, steker du kjøttdeig og hakket løk i en panne. Tilsett krydderet og stek videre. Kjøttdeigen skal bli nokså godt stekt.
Rør gresk yoghurt sammen med ferskpresset hvitløk. Smak til med salt
Lag paprikasmør ved å blande smeltet smør med paprikapulver og eventuelt litt chiliflak.
Servering:
Ha kokt pasta i en pastaskål. Ha over rikelig med yoghurtsaus. Legg på stekt kjøttdeig. Drypp over litt paprikasmør.
Topp med halve cherrytomater og hakket bladpersille.
♥ Du kan bruke den pastavarianten du har tilgjengelig, for eksempel penne (pastarør), farfalle (pastasløyfer) eller fusilli (pastaskruer) som jeg har brukt her.
♥ Krydderet som brukes her fås kjøpt i de aller fleste matbutikkene. Jeg foretrekker å bruke søt og mild paprikapulver, men du kan bruke sterkere type og eventuelt røkt paprikapulver hvis du liker det. Du kan bruke ferskpresset hvitløk i kjøttdeigen i stedet for hvitløkspulver. Bruk bare litt curry. Chiliflak kan sløyfes helt hvis du vil.
Skriv ny kommentar