Vaniljekesam-muffins

Vaniljekesam-muffins

19.09.2005


"Vaniljekesam-muffins" inneholder vaniljekesam og har nydelig vaniljesmak! Muffinsene er dessuten kjempeenkle å lage fordi deigen bare skal røres raskt sammen.

Du kan tilsette ulike smakstilsetninger, se f.eks. oppskrift på "Vaniljekesam-muffins med sjokoladebiter", "Vaniljekesam-muffins med bringebær" og "Vaniljekesam-muffins med bær og sjokolade". Muffinsene er imidlertid også veldig gode i denne, enkle varianten! Spesielt populære hos barn!

Oppskriften gir 12-15 stk (avhengig av hvor store du lager dem).

Vaniljekesam-muffins

Ingredienser

125 g smør
2 egg
1 dl sukker
3 dl vaniljekesam
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg, sukker og vaniljekesam med en stålvisp. Rør i det avkjølte smøret, bakepulver og hvetemel.

Ha papirformer i muffinsbrett (se tips). Fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 25 min. Avkjøl. Løsne muffinsene fra formen med en skarp kniv og hvelv dem forsiktig ut av formen.

Tips

Muffinsene blir store og fine hvis du setter papirformer i muffinsbrett. Du kan da fylle opp formene uten at muffinsene mister fasongen. Du får da 12 stk store eller 15 litt mindre.

Har du ikke muffinsbrett kan du bruke vanlige, doble papirformer. Fyll da ikke formene for fulle, ellers renner deigen over kanten under steking. Du får da flere små muffins som trenger noe kortere steketid.

Muffinsene er kjempefine å fryse!

19.09.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

denne oppskriften har jeg brukt to ganger og begge gangene har blandingen klumpet seg, de vokste heller ikke i ovnen

Jeg brukte pappformer,blei høye og fine muffins ♡ bare lurer på om det er noe godt jeg kan bruke til topping,noen forslag? :)

Hei

Deigen min er ganske tykk og seig, skal den være sånn?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter