Zimtsterne

Zimtsterne

30.01.2005

"Zimtsterne", eller "Kanelstjerner" som disse kakene heter på norsk, er blant de aller mest kjente julesmåkakene i Tyskland. I Norge er de ikke særlig vanlige og jeg har faktisk aldri opplevd å få servert dem noe sted. Kakene er VIDUNDERLIG GODE og jeg har alltid - uten unntak - blitt spurt om oppskriften når jeg har servert dem!

Kakene ligner på kransekake med smak av litt kanel og kjennetegnes av den delikate, hvite glasuren med litt smak av rom. Så ønsker du å lage noen LEKRE og litt utradisjonelle julesmåkaker til jul, anbefaler jeg disse på det aller sterkeste!!!

Oppskriften gir 50 stk.

Zimtsterne

Ingredienser

4 eggehviter
300 g melis
2 ts vaniljesukker
10 dråper mandelessens
2 ts kanel
400 g mandler
10 dråper romessens

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Rør inn melis og vaniljesukker. Ta tilside 8 ss til glasuren.

Bland resten av marengsmassen med mandelessens, kanel og til slutt malte mandler. Klem sammen med hendene til en fast deig.

Kjevle ut litt og litt av deigen til en leiv som er ca 0,5-0,7 cm tykk (se tips). Stikk ut stjerner og sett på stekeplater som er dekket med aluminiumsfolie.

Bland romessens i marengsen du har holdt av til glasuren. Bruk en bakepensel og pensle glasuren pent på hver stjerne i et tykt lag.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 7-10 min. Avkjøl på platen. Løsne kakene forsiktig fra aluminiumsfolien når de er kalde. Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks med matpapir mellom lagene.

Tips

Bruk melis på bordet ved utkjevlingen og ikke ta for mye deig av gangen. Du kan også klappe deigen flat med håndflatene.

Du kan godt sette stjernene tett på stekeplaten, for de flyter ikke ut noe særlig.

Pass nøye på å ikke steke kakene for lenge - glasuren skal være hvit og ikke gylden!

30.01.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Hei! Kan man fryse ned disse kakene? Tenker da på glasuren, om det blir like fin når kakene tines?

Denne oppskriften var dessverre ganske håpløs. Fulgte den til punkt og prikke, men deigen ble alt for tynn og klissete. Når vi etter mye jobb fikk bakt de ut, var de rå etter anbefalt steketid, og satt fast på folien.

Hei Katrine!
Elkser bloggen din, og jeg tenker og lage disse kakene til en skoleklasse. Så dermed lurer jeg på
om denne deigen kan lages på forhånd, og isåfall i hvor lang tid før de stekes?

Hilsen Emmy:)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter