© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
♥ 3 store egg
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 400 g hvetemel
♥ 300 g skåldede mandler
♥ 175 g tranebær
Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Bland inn vaniljeekstrakt og revet sitronskall. Ha deretter i bakepulver og hvetemelet. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen i. Bland så inn hele skåldede mandler og tørkede tranebær. Det skal bli en nokså fast og tørr deig.
Form deigen til 3 stenger på en bakepapirdekket stekeplate og trykk stengene litt flate med fingrene.
Stekes midt i ovnen 175°C i 25 min. Avkjøl i 10 minutter før stengene skjæres i 1 cm tykke skiver på skrå.
Legg kakene med snittflaten opp og la de tørke i ovnen ved 175°C i 10 minutter til.
Avkjøl kakene på rist.
♥ Kakene er holdbare lenge. Oppbevares i tettsluttet kakeboks. Pass på at de er helt kalde før de has i kakeboksen.