© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
2 egg
2 dl sukker
1 dl melk
2,5 dl hvetemel
0,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
125 g smør
2,5 dl friske bringebær
50 g hvit sjokolade
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i melk. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend i. Rør til slutt i smeltet, avkjølt smør.
Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel over bringebær og grovt hakket hvit sjokolade.
Stek kaken ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen og hvelv kaken over på et kakefat (se tips). Dra forsiktig av bakepapiret. Sikt over melis før servering.
Bringebærene synker som regel til bunns i kaken i løpet av steketiden. Dersom du serverer kaken opp-ned, kommer de til syne igjen (se bildet).
Kaken kan fryses. Gi den et nytt dryss med melis etter at den er tint, da ser den delikat og lekker ut.