Det søte liv


Bringebærkake med hvit sjokolade

Ingredienser: 

2 egg
2 dl sukker
1 dl melk
2,5 dl hvetemel
0,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
125 g smør

2,5 dl friske bringebær
50 g hvit sjokolade

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte: 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i melk. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend i. Rør til slutt i smeltet, avkjølt smør.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel over bringebær og grovt hakket hvit sjokolade.

Stek kaken ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen og hvelv kaken over på et kakefat (se tips). Dra forsiktig av bakepapiret. Sikt over melis før servering.

Tips: 

Bringebærene synker som regel til bunns i kaken i løpet av steketiden. Dersom du serverer kaken opp-ned, kommer de til syne igjen (se bildet).

Kaken kan fryses. Gi den et nytt dryss med melis etter at den er tint, da ser den delikat og lekker ut.

© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.


Kilde-URL: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/bringebaerkake-med-hvit-sjokolade