© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
♥ 300 g smør
♥ 400 g kokesjokolade
♥ 6 egg
♥ 8 dl sukker
♥ 5 dl hvetemel
♥ 5 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl kakaopulver
♥ 250 g bringebær
♥ 300 g Oreo
Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.
Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakaopulver og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen. Den skal bli nokså tykk i konsistensen.
Fordel deigen jevnt utover i en stor langpanne (ca 30 x 40 cm) med bakepapir i bunnen.
Trykk bringebærene lett ned i deigen.
Hakk Oreokjeksene og dryss over.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald før den deles opp i firkantete serveringsstykker. Oppbevares i en boks i kjøleskapet.
♥ Merk at browniesene kommer til å virke bløte og ustekte mens kaken er varm. Vent derfor til den er kald før du deler den opp. Når kakestykkene får stått kaldt i noen timer, vil de få en deilig konsistens!
♥ Browniesene er fine å fryse.