© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Mandelbunner:
150 g mandler
150 g melis
4 eggehviter
Fyll:
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør
Pynt:
150 g melkesjokolade
2-3 ss kremfløte
1 pose Daimkuler (100 g)
Mal mandlene. Bland med melis. Pisk eggehvitene stive. Vend dem forsiktig inn. Ha mandeldeigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen, og gjerne i kjøleskapet over natten (se tips).
Til fyllet has eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm opp på middels varme under stadig omrøring med en stålvisp, helt til fyllet tykner. Ta kjelen av platen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt, gjerne i kjøleskapet over natten (se tips).
Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to tynne bunner. Fordel fyllet mellom kakebunnene og sett kaken kaldt. Smelt melkesjokoladen sammen med kremfløten. Rør inn Daimkulene. Smør glasuren på toppen av kaken og sett den tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Mandelbunnen er vanskelig å dele i to med mindre den er helt kald. Etter en natt i kjøleskapet er kaken betydelig lettere å dele.
Fyllet må stå lenge i kjøleskapet for å få tykk konsistens. Alternativt kan du ha kremen en stund i fryseren.
Den ferdig fylte kaken bør stå kjølig helt frem til servering, ellers blir fyllet rennende og renner ut av kaken.
"Daimkake" er holdbar i kjøleskapet. Server den gjerne sammen med vaniljeis og bær.