© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
♥ 500 g havregryn
♥ 100 g solsikkekjerner
♥ 100 g gresskarkjerner
♥ 75 g fint hakkede mandler
♥ 75 g brunt sukker
♥ 100 g flytende honning
- -
♥ 100 g tranebær
♥ 100 g tropisk fruktblanding
Bland de tørre ingrediensene med flytende honning.
Ha blandingen utover en stekeplate og stek den midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter.
Blandingen vendes hvert 10. minutt med en stekespade for å unngå at den blir brent.
Ta granolaen ut av ovnen, avkjøl og tilsett tørket frukt til slutt.
♥ Ferdig granola kan oppbevares tørt på glass eller i en krukke.
♥ Oppskriften er merket vegansk, men husk at ikke alle veganere spiser honning. Som alternativ kan man f eks bruke samme mengde lønnesirup. Server da for eksempel med havremelk eller mandelmelk.