Det søte liv


Marsipanmarengs med bringebær

Ingredienser: 

2 eggehviter
150 g melis
120 g ekte marsipan (se tips)

Fyll og pynt:
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
friske bringebær
melisdryss

Fremgangsmåte: 

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis litt og litt og pisk videre til skikkelig tykk og blank marengs. Riv marsipanen og vend inn i marengsmassen.

Ha marengsmassen i en sprøytepose med stor, rund tut (se tips). Sprøyt runde kaker på bakepapirdekkede stekeplater (ca 7-8 cm i diameter).

Stek marengsen midt i ovnen ved 150°C i 30 min (har du varmluftsovn kan du steke flere plater samtidig). Slå av varmen på ovnen og la marengsen stå og størke i ovnen til den er kald.

Før servering dekkes marengskakene med pisket krem som er smakt til med vaniljesukker. Pynt med friske bringebær og melisdryss!

Tips: 

Bruk ekte marsipan (lilla rull fra Odense). Den har høyere innhold av mandler og tåler steking best!

Bruk sprøytepose med åpen, rund tut. Marsipanbitene setter seg hele tiden fast i en stjernetut. Sprøytepose fra Tupperware er glimrende! Har du ikke en slik sprøytepose kan du bruke en vanlig frysepose og klippe hull i den ene enden. Alternativt kan du bare forme marengskaker på bakepapiret med en smørekniv.

Ikke bruk frose bær, de blir alt for rennende.

Marengsbunnene uten fyll oppbevares tørt i tettsluttet kakeboks. De bør serveres samme dag som de fylles med krem og bær.

© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.


Kilde-URL: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/marsipanmarengs-med-bringebaer