© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 50 g kakao
♥ 200 g hvetemel
Fyll:
♥ 50 g smør
♥ 2,5 dl melis
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ss melk
Pisk sammen smør og sukker. Tilsett egget og vaniljeekstrakt og pisk blandingen luftig. Bland inn de tørre ingrediensene og elt deigen sammen til en myk mørdeig. Pakk deigen inn i plast og la den stå kjølig i 1 time.
Kjevle ut deigen og stikk ut runde kaker (ca. 5 cm i diameter). Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater og stek dem midt i ovnen ved 175 °C i 10-12 minutter. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.
Pisk sammen ingrediensene til vaniljefyllet. Sett to og to sjokoladekjeks sammen med vaniljefyll imellom.
♥ Kakene oppbevares i tett boks som bør stå kjølig.