Det søte liv


Rislapper

Ingredienser: 

400 g ferdiglaget risgrøt (ca 5 dl)
3 store egg
5 ss sukker
0,5 ts kardemomme
1 dl hvetemel

Steking:
ca 50 g smør

Fremgangsmåte: 

Ha egg, sukker, kardemomme og hvetemel i en bakebolle og visp blandingen jevn med en stålvisp. Tilsett risengrynsgrøten og rør jevnt. La deigen stå og svelle i ca 15 min.

Stek små, gyldne lapper i stekepanne på middels varme.

Tips: 

Bruk ca en liten øse med deig til hver lapp (ca 0,5 dl). Ikke stek mer enn ca 4 lapper av gangen. Lappene flyter litt utover under steking.

"Rislapper" smaker nydelig varme sammen med syltetøy.

Se også oppskrift på "Riskake" og "Grøtvafler".

© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.


Kilde-URL: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/rislapper