Det søte liv


Smash Cookies

Ingredienser: 

160 g smør
200 g sukker
150 g brunt sukker
3 egg
2 ts vaniljeessens
2 ts bakepulver
2 ss kakao
400 g hvetemel
210 g Smash melkesjokolade (se tips)

Fremgangsmåte: 

Pisk romtemperert smør sammen med hvitt og brunt sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen, til du får en luftig smørkrem. Pisk inn vaniljeessens, bakepulver og kakao. Bland så i hvetemelet til en jevn deig. Hakk opp Smash-sjokoladen og vend inn i deigen til slutt. La deigen stå i kjøleskapet i 15 minutter mens du varmer opp ovnen til 175°C.

Bruk en spiseskje og sett runde kuler av deigen på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn litt avstand mellom kakene, for de flyter utover under stekingen. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca 15 minutter. Avkjøl de nystekte kakene på platen i noen minutter før de flyttes over på rist.

Dette er kjempegode kjeks mens de fortsatt er varme!

Tips: 

Smash er en kjempepopulær sjokolade som finnes i litt ulike varianter. Jeg har brukt Smash melkesjokoladebarer som er på 70 g hver - altså 3 stk. Du kan også bruke samme mengde av de andre variantene av Smash. Bare hakk opp og vend inn i deigen på samme måte.

Smash cookies oppbevares i tettsluttet kakeboks. De kan også fryses og tiner raskt!

© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.


Kilde-URL: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/smash-cookies