Det søte liv


Smuldrepai med plommer og pekannøtter

Ingredienser: 

1 kg plommer
1 ts kanel
1 vaniljestang
40 g sukker

Smuldredeig:
75 g mel
75 g malte mandler
50 g havregryn
80 g brunt sukker
100 g smør
30 g hakkede pecannøtter

Pynt:
30 g hele pecannøtter

Fremgangsmåte: 

Del plommene og fjern stenene. Bland med kanel, frø fra vaniljestang og sukker. Ha plommene i en ildfast form som rommer 1 liter (eller bruk paiform).

Bland mel, malte mandler, havregryn og brunt sukker. Smuldre i smør (gjøres raskt i food processor eller med fingrene). Bland i hakkede pecannøtter. Smuldre deigen over plommene. Pynt med noen hele pecannøtter.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min.

Tips: 

Serveres varm med vaniljesaus og/eller vaniljeis.

Se også oppskrift på "Maple Plum Crumble".

© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.


Kilde-URL: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/smuldrepai-med-plommer-og-pekannotter