© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
1 kg plommer
1 ts kanel
1 vaniljestang
40 g sukker
Smuldredeig:
75 g mel
75 g malte mandler
50 g havregryn
80 g brunt sukker
100 g smør
30 g hakkede pecannøtter
Pynt:
30 g hele pecannøtter
Del plommene og fjern stenene. Bland med kanel, frø fra vaniljestang og sukker. Ha plommene i en ildfast form som rommer 1 liter (eller bruk paiform).
Bland mel, malte mandler, havregryn og brunt sukker. Smuldre i smør (gjøres raskt i food processor eller med fingrene). Bland i hakkede pecannøtter. Smuldre deigen over plommene. Pynt med noen hele pecannøtter.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min.
Serveres varm med vaniljesaus og/eller vaniljeis.
Se også oppskrift på "Maple Plum Crumble".