Fruktnøttkake i langpanne


"Fruktnøttkake i langpanne" er en myk og saftig sjokoladekake som er dekket med nydelig glasur laget med Fruktnøttsjokolade! Oppskriften er til stor langpanne.

Fruktnøttkake i langpanne
Ingredienser

600 g hvetemel
750 g sukker
3 ss kakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 liter skummet kulturmelk

Glasur:
2 dl kremfløte
400 g Fruktnøttsjokolade

Fremgangsmåte

Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett kulturmelk og rør deigen godt sammen. Bruk stålvisp for å fjerne alle klumper.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Brekk i Fruktnøttsjokolade og la den smelte i fløten på svak varme. Rør glasuren blank og jevn. Smør glasuren over den avkjølte kaken. La kaken stå kjølig til glasuren har stivnet. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Fruktnøttsjokolade er melkesjokolade med nøtter og rosiner. Du bruker to store plater (à 200 g) til denne kaken.

Kaken er fin å fryse. La glasuren stivne før du pakker ned kakestykkene i fryseposer, da unngår du glasursøl.

Oppskriften er basert på samme oppskrift som "Fråtsekake", som inneholder forholdsvis lite fett. Se også "Sjokoladerosinkake" og "Helnøttkake i langpanne".

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift