Rabarbrapai med vaniljekrem og nøtter


Her har du en NYDELIG rabarbrakake!

Kaken består av en paibunn som inneholder malte mandler, og et deilig fyll av søt rabarbrakompott og vaniljekrem. På toppen er kaken dekket med masse mandelflarn.

Kaken passer perfekt som sommerdessert, men har du frosne rabarbrabiter i fryseren, kan kaken lages året rundt!

Rabarbrapai med vaniljekrem og nøtter
Ingredienser

Paibunn:
100 g hvetemel
100 g mandler
150 g smør
2 ss kaldt vann

Fyll 1:
3 dl vaniljekrem (Piano)

Fyll 2:
500 g renset rabarbra
1 dl vann
2 dl sukker
2,5 ss potetmel
2-3 ss kaldt vann

Pynt:
100 g mandelflarn

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til paibunnen i en food processor, og kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor blander du først sammen mel og malte mandler. Smuldre i smøret med fingrene. Ha i vannet og kna raskt sammen deigen.)

Klem deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (ca 28 cm i diameter). Prikk bunnen og fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten på formen (dette forhindrer at kanten på bunnen kryper nedover under stekingen).

Stek paibunnen ved 200°C i ca 15 min. Fjern forsiktig folien og stek i 5 min til, eller til paibunnen er gylden. Avkjøl.

Lag rabarbrakompott ved å ha renset rabarbra oppdelt i biter i en kjele sammen med vann og sukker. Kokes til rabarbraen er mør. Løs opp potetmelet i kaldt vann og ha dette så i kompotten under omrøring. Kompotten kommer da til å tykne. Avkjøl.

Fyll paibunnen med et jevnt lag ferdigkjøpt vaniljekrem. Fordel den avkjølte rabarbrakompotten over vaniljekremen. Strø over rikelig med mandelflarn til slutt.

Tips

Paien smaker aller best samme dag. Serveres gjerne sammen med vaniljeis eller pisket kremfløte.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift