Bananmuffins med valnøtter


Hei! Heart 

Her har du en amerikansk oppskrift på nydelige, myke bananmuffins med rømme og hakkede valnøtter.

Helt herlig nå på høsten!  Smile

 

 

Oppskriften gir 12 stk.

 

Nam!

 

Ingredienser:

♥ 2 egg
♥ 220 g sukker
♥ 2 bananer (se tips)
♥ 1,5 dl lettrømme
♥ 100 g smør
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 220 g hvetemel
♥ 75 g valnøtter

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker luftig. Mos bananene og bland i sammen med lettrømme. Rør inn smeltet smør. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Bland alt godt. Ha i hakkede valnøtter til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett eller bruk stive muffinsformer som holder fasongen under stekingen (se tips).

Fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min eller til de er gyllenbrune i fargen.

 

 

Disse bananmuffinsene smaker ekstra nydelig mens de fortsatt er litt varme!  Yum

 

 

Lukter sykt deilig! Mmmm.....

 


Annonse:

Det nydelige serviset er sponset av Porsgrund Porselænsfabrikk og heter Rose.
I tillegg til den fine nettbutikken, har Porsgrund en facebookgruppe som er nyttig å følge for inspirasjon og info om gunstige tilbud. Se også @porsgrundsporselaensfabrik på Instagram.

 

 

Tips:

♥ Oppskriften er beregnet på mellomstore bananer. Bruk godt modne bananer, det gir best smak!

♥ Et muffinsbrett er en super investering og noe du absolutt bør anskaffe deg dersom du ikke allerede har det. Muffinsene får alltid flott fasong! Muffinsene på bildet er imidlertid stekt i stive muffinsformer som holder fasongen selv om du ikke setter dem i muffinsbrett. Slike former fås kjøpt i mange kjøkkenbutikker og nettbutikker som selger kakeutstyr. Formene du ser på bildet har jeg kjøpt i London.

♥ Muffinsene er kjempefine å fryse!

 

 

Disse bananmuffinsene får sin myke konsistens av rømmen i deigen.

 


Kombinasjonen banan og valnøtter er dessuten knallgod!

Se blant annet også Banankake med valnøtter og Bananbiter med valnøtter her på Det søte liv.

 

 

Kos deg!  Smile


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bananmuffins med valnøtter
Ingredienser

2 egg
220 g sukker
2 bananer
1,5 dl lettrømme
100 g smør
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
220 g hvetemel
75 g valnøtter

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker luftig. Mos bananene og bland i sammen med lettrømme. Rør inn smeltet smør. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Bland alt godt. Ha i hakkede valnøtter til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett eller bruk stive muffinsformer som holder fasongen under stekingen (se tips).

Fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min eller til de er gyllenbrune i fargen.

Disse bananmuffinsene smaker ekstra nydelig mens de fortsatt er litt varme!

Tips

♥ Oppskriften er beregnet på mellomstore bananer. Bruk godt modne bananer, det gir best smak!

♥ Et muffinsbrett er en super investering og noe du absolutt bør anskaffe deg dersom du ikke allerede har det. Muffinsene får alltid flott fasong! Muffinsene på bildet er imidlertid stekt i stive muffinsformer som holder fasongen selv om du ikke setter dem i muffinsbrett. Slike former fås kjøpt i mange kjøkkenbutikker og nettbutikker som selger kakeutstyr. Formene du ser på bildet har jeg kjøpt i London.

♥ Muffinsene er kjempefine å fryse!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift