Petter Spretts honningkaker

Har du barn i huset, er du vel - slik som jeg - godt kjent med Ole Brumm og de søte vennene hans. Annonsert med sitt navn, burde dette bli en populær kake! Det smarte ved det hele er at kaken er kjempesunn, med masse honning i stedet for sukker og grovt mel. Med andre ord en kake av den fornuftige sorten! Og Petter Sprett er jo kjent for å være smart, jfr dette sitatet:

"Brumm", sa Sprett vennlig, "Du har ikke mye forstand."

"Nei, jeg vet det", sa Brumm beskjedent. ...

Men Ole Brumm er likevel ikke dummere enn at han skjønner at det å være smart ikke alltid er så om å gjøre:

"Sprett er lur," sa Brumm tankefullt.

"Ja," sa Nøff.

"Sprett er lur. Og han har et godt hode," sa Brumm.

"Ja," sa Nøff, "Sprett har et godt hode."

Så var det stille en lang stund. "Det er kanskje derfor," sa Brumm, "at han aldri forstår noe som helst." ...


Oppskriften er til liten langpanne.

Petter Spretts honningkaker
Ingredienser

1,5 dl smør
3 dl honning
1,5 dl melk
3 store egg
1 ts kanel
0,5 ts bakepulver
4 dl hvetemel
7 dl fin sammalt hvete

Pynt:
30 g hakkede, skåldede mandler (se tips)

Fremgangsmåte

Smelt smør og honning i en stor, tykkbunnet kjele. Ta kjelen av platen og bland i melken. Rør deretter i sammenpiskede egg. Bland til slutt i de tørre ingrediensene. Det skal bli en temmelig tykk deig.

Ha bakepapir i en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Ha deigen i formen og klem den utover med hendene til overflaten er glatt og jevn. Dryss over mandlene.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 - 30 minutter (se tips).

Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og del den opp i passe store stykker.

Tips

♥ Pass på steketiden. Kaken skal være gjennomstekt, men ikke stek kaken for lenge, for da blir den tørr.

♥ Du kan få kjøpt ferdig hakkede, skåldede mandler i butikken. 1 pose veier 50 g. Se i bakehyllene i matbutikken din.

♥ Kaken egner seg svært godt til frysing.

♥ Merk at dette er en såpass grov kake, at noen kanskje vil like å ha litt pålegg på. Prøv for eksempel med litt brunost, honning eller syltetøy.

Oppskriften er hentet fra et lite hefte med Ole Brumm-kaker. Kakene kjennetegnes av at de inneholder honning. Se også oppskrift på Tussis honningkarameller og Ole Brumms honningkaker. Eller sjekk ut Ole Brumms sjokoladekake

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift