Tussis honningkarameller

I min datters barnehage er det tre avdelinger: avdelingen for de minste som heter "Brumm" og de to avdelingene for barn over 3 år som heter "Nasse" og "Tussi". Jenta mi går formelt sett på Tussi, men traver med den største selvfølgelighet frem og tilbake i alle avdelingene.

På Tussi har de forresten en tøydukke som ser ut akkurat som Tussi skal; litt trist og veldig søt. Tøydukken går på rundgang hos alle barna som går på Tussi, og forrige helg var det min datters tur til å få med seg Tussi hjem. Da ble Tussi satt på en liten stol og servert masse mat fra dukkeserviset hele helgen. "Running in the familiy" som mannen min bemerket... 😅

Ole Brumm er ekstremt glad i honning og helt sikkert i Tussis honningkarameller også. Nyt dem og smatt på dem, og tenk som Ole Brumm i dette søte sitatet: "En fest for Meg," sa Brumm til seg selv. "Det må jeg virkelig si!"

Tussis honningkarameller
Ingredienser

5 dl kremfløte
1 dl honning
4 dl sukker
1 ss smør

Fremgangsmåte

Ha fløte, honning og sukke i en tykkbunnet kjele. Kok på middels varme til røren kjennes tykk og karamellaktig ut (30 - 45 minutter). Ta gjerne karamellprøve (se tips).

Rør i smøret og når det har smeltet heller du røren i en liten, smurt form (ca 20 x 20 cm) som er dekket med plast (se tips). Lag karamellen som en tykk plate med en slikkepott.

Avkjøl til karamellen er stivnet, men fortsatt myk nok til å kunne skjæres eller klippes i biter.

Tips

♥ Karamellprøve tar du ved å ha en liten dråpe karamellmasse i et glass med kaldt vann. Dersom karamellmassen klumper seg slik at du kan ta den opp og rulle den sammen, har karamellmassen kokt lenge nok.

♥ Har du ikke en form, kan du også smøre karamellen utover på en bakepapirdekket stekeplate.

♥ Oppskriften er hentet fra et lite hefte med Ole Brumm-kaker. Kakene kjennetegnes av at de inneholder honning. Se også oppskrift på Ole Brumms honningkaker og Petter Spretts honningkaker. For en kake uten honning, se Ole Brumms sjokoladekake

♥ Og så et koselig, lite Tussi-sitat til slutt:

"Hvis noen har lyst til å klappe," sa Tussi da han var ferdig, "så er det nå det skal gjøres."

Alle klappet.

"Mange takk," sa Tussi. "Det var uventet og oppmuntrende, selv om det kunne vært litt mere Smell i klappene."

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift