Panna cotta med Mas Amiel

Siden det er lørdag, dere:

Her kommer en nydelig dessert for voksne! 

 

 

Kremete panna cotta med vanilje som toppes med et lag søt gelé som inneholder sterkvinen Mas Amiel...  😍 

 

 

Herlig! 

 

 

Denne oppskriften gir 6 gode dessertporsjoner (og 8 små). Det er bare å dele oppskriften på to eller tre dersom du vil lage mindre. 


Ingredienser:

Panna cotta:
♥ 9 dl kremfløte
♥ 1,5 dl sukker
♥ 5 plater gelatin
♥ 1 ss vaniljepasta

Mas Amiel-gelé:
♥ 2 dl Mas Amiel (se tips)
♥ 2 dl vann
♥ 1,5 dl sukker
♥ 3 plater gelatin

 

Fremgangsmåte:

Panna cotta: 

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.

Ha fløte, sukker og vanilje i en kjele Varm opp blandingen til kokepunktet og ta kjelene av platen. 

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Avkjøl den varme fløten noe før den fordeles i 6 (eller Dirol glass eller dessertskåler. Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

 

 

Mas Amiel-gelé:

Ha Mas Amiel, vann og sukker i en kjele. Gi blandingen et kort oppkok og ta kjelen av platen.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme Mas Amiel-blandingen. Avkjøl til lunken og hell så litt over hver panna cotta i dessertglassene. Sett glassene tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til geléen har stivnet.

 

 

Pynt etter ønske (men pynten er ikke nødvendig).

 

 

Vidunderlig god dessert som passer godt til lørdagskvelden!  ❤  

 


Mmmm.... 

 

 

Tips:

♥ Mas Amiel er en populær sterkvin, som ofte serveres til kaker og desserter. Kjøpes på polet. 

 

 

♥ Desserten kan pyntes etter ønske. Jeg pyntet her med bringebær som jeg sprayet med gullfarget kakestøv, noen gull- og perlemorsfargede sjokoladeperler, frysetørkede bringebær og hvite sjokoladeknapper. 

 

 

Håper du har en kjempefin helg! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Panna cotta med Mas Amiel
Ingredienser

Panna cotta:
♥ 9 dl kremfløte
♥ 1,5 dl sukker
♥ 5 plater gelatin
♥ 1 ss vaniljepasta

Mas Amiel-gelé:
♥ 2 dl Mas Amiel (se tips)
♥ 2 dl vann
♥ 1,5 dl sukker
♥ 3 plater gelatin

Fremgangsmåte

Panna cotta:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.

Ha fløte, sukker og vanilje i en kjele Varm opp blandingen til kokepunktet og ta kjelene av platen. 

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Avkjøl den varme fløten noe før den fordeles i 6 (eller Dirol glass eller dessertskåler. Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Mas Amiel-gelé:
Ha Mas Amiel, vann og sukker i en kjele. Gi blandingen et kort oppkok og ta kjelen av platen.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme Mas Amiel-blandingen. Avkjøl til lunken og hell så litt over hver panna cotta i dessertglassene. Sett glassene tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til geléen har stivnet.

Tips

♥ Mas Amiel er en populær sterkvin, som ofte serveres til kaker og desserter. Kjøpes på polet. 

♥ Desserten kan pyntes etter ønske. Jeg pyntet her med bringebær som jeg sprayet med gullfarget kakestøv, noen gull- og perlemorsfargede sjokoladeperler, frysetørkede bringebær og hvite sjokoladeknapper. 

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift