Fikenkake

 

 

Fikenkake
Ingredienser

2 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
150 g fiken

Fremgangsmåte

Skjær fiken opp i tynne strimler. Bland 1 ss mel med fikenstrimlene (dette forhindrer at fikenbitene synker til bunns i kaken under stekingen).

Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis. Sikt resten av melet med bakepulver. Vend inn i eggedosisen. Ha deretter i fikenstrimlene. Rør så lite som mulig i deigen for å få alt blandet.

Hell kakedeigen i en liten, smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca 45 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og hvelv den ut av formen. Dra av bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Tips

Hvis du vil lage en rund kaken, bør du bruke en liten rund form (20 cm i diameter). Kaken trenger nok da noe kortere steketid. Sjekk med en kakenål etter 30 min steking.

Kaken oppbevares godt innpakket i plast. Den kan fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift