Smuldrepai med bjørnebær


En lettlaget dessertkake som kan lages hele året!

Smuldredeigen inneholder både havregryn, kanel, brunt sukker og hakkede mandler. NYDELIG SMAK!

Smuldrepai med bjørnebær
Ingredienser

Smuldredeig:
100 g smør
50 g mandler
4 ss brunt sukker
1,5 dl havregryn
1,5 dl hvetemel

Bjørnebærfyll:
400 g bjørnebær (gjerne frosne)
1 ss potetmel
1 ts kanel

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett grovt hakkede mandler, brunt sukker, havregryn og hvetemel.

Legg bjørnebærene i en paiform (bærene kan godt være frosne). Bland potetmel og kanel og ha det jevnt over bærene. Vend bærene i melblandingen slik at de blir godt dekket.

Smuldre over deigen med fingrene.

Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 225°C i ca 20 min, til smuldredeigen er gylden. Serveres nystekt!

Tips

"Smuldrepai med bjørnebær" smaker fantastisk godt sammen med vaniljeis, vaniljekesam eller lettpisket kremfløte tilsatt litt vaniljesukker.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift