To die for Chocolate Cake

The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for.

Homer, 800 f.Kr

Ja, superheldig er den som finner seg en slik venn! Og heldig er også den som får smake på denne fantastiske sjokoladekaken!

Amerikansk klassiker!

To die for Chocolate Cake
Ingredienser

175 g smør
250 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
2,5 dl sukker
4 store egg
75 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
4 ss rømme (se tips)

Fyll og glasur:
2 dl kremfløte
300 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Tilsett sjokoladen oppdelt i biter og ta kjelen av platen. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Avkjøl.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i sjokoladeblandingen. Sikt i mel og bakepulver. Bland i vaniljeekstrakt og rømme. Rør forsiktig med en ballongvisp, slik at alle klumper fjernes selv om du rører minst mulig i deigen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 - 50 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen.

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl i romtemperatur så kremen får passe smørekonsistens.

Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner og legg den nederste på et kakefat. Fordel 1/3 av kremen mellom kakebunnene, 1/3 av kremen på toppen av kaken og 1/3 av kremen langsmed sidene. Avkjøl kaken til glasuren har festnet seg.

Tips

Du kan bruke enten lettrømme eller seterrømme i kaken (jeg bruker som regel lettrømme).

Rør minst mulig i kakerøren etter at hvetemelet er tilsatt. 

Ta kaken ut av kjøleskapet 30 min før servering, slik at kaken spises romtemperert. Da er en best!

Kakekategori
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Hei, jeg tok litt mindre smør og stekte den nest nederst i ovnen og da ble den høy og fin. Egner den seg til frysing?

Min datter har bursdag i morgen og ønsket seg Key- Lime Pai, men da det er umulig å få tak i kondensert melk her i Bergen, måtte den planen skrinlegges.
Så det ble altså denne amerikanske kaken i stedet. Kakebunnen så fin ut, men til min store skuffelse var det umulig å dele den i to. Den gikk i 1000 biter. Ble bare rot og styr med hele greia. Får håpe den smaker bra...
Neste bursdag blir det ferdigkjøpt kake igjen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift