Gresskarmuffins

KJEMPEGODE, høstlige muffins som lages med revet gresskar, krydder, hakkede valnøtter og ostekrem! Oppskriften gir 12 stk.

Gresskarmuffins
Ingredienser

2 store egg
1,5 dl matolje (se tips)
1,5 dl lettrømme
225 g sukker
1 ts ingefær
1 ts kanel
1 ts bakepulver
225 g hvetemel
125 g gresskar (renset)
75 g valnøtter

Ostekrem:
200 g kremost
50 g smør
75 g melis
2 ts vaniljesukker

Pynt:
12 hele valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, olje, rømme og sukker med en stålvisp. Sikt sammen mel, bakepulver og krydder. Rør raskt sammen til en jevn deig. Vend i fint revet gresskar og hakkede valnøtter.

Ha papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene (de skal være drøyt halvfulle). Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min. Avkjøl.

Rør sammen romtemperert smør og kremost til ostekremen. Tilsett melis og vaniljesukker. Fordel ostekremen på de avkjølte muffinsene og pynt med valnøtter.

Tips

Det er viktig at du bruker olje med nøytral smak, slik som solsikkeolje eller rapsolje.

"Gresskarmuffins" kan fryses.

Kakekategori

4 kommentarer

Hvordan renser man et gresskar? Aldri brukt gresskar i matlaging før, så tenkte å teste disse!

Jeg tror kanskje det kan være skrivefeil med 225 gr sukker. Tror det med fordel kan reduseres til 125gr. Heg elsker allt som er søtt, og kan skjelden bli for søtt... Men disse var aaaaltfor søte.
Men ellers gode på smak da!

Disse ble kjempegode! Byttet med suksess ut rømme med havremelk for å få melkefri variant, og brukte kun melisdryss i stedet for glasur.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift