Englemarengs

Englemarengs
Ingredienser

4 eggehviter
250 g sukker
- -
et par dråper sitronessens eller rosevann (se tips)

Pynt:
små engleglansbilder

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en skikkelig tykk og fast marengs.

Rør i sitronessens eller rosevann (kan sløyfes).

Sett topper på bakepapirdekkede stekeplater med to skjeer. Legg et engleglansbilde på toppen av hver marengs og trykk forsiktig fast.

Tørk marengsene på svak varme 100°C i ca 2 timer. Marengsene er ferdige når de lett slipper bakepapiret.

Tips

Sitronessens eller rosevann kan sløyfes. Hvis du bruker det, husk å tilsette bare littegrann. Det er bare meningen å sette svak smak på marengsene. Rosevann er arabisk og fås kjøpt i enkelte innvandrerbutikker (NB! har sterk smak, så bare bruk litt).

Det er riktig at glansbildene skal være på marengsene mens de steker. Jeg var selv redd for at papiret skulle bli brent, men dette skjer ikke på så svak varme.

Når varmen i ovnen er så svak, går det også fint å sette to stekeplater i ovnen samtidig. Bytt eventuelt plassering i ovnen etter at det har gått 1 time.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift