Appelsin- og marengspai (Orange Meringue Pie)


Kjempenydelig pai med appelsinfyll og fluffy marengs på toppen!

En populær klassiker både i England og i USA.

Appelsin- og marengspai (Orange Meringue Pie)
Ingredienser

Paibunn:
180 g hvetemel
1 ss melis
125 g smør
3 ss vann

Appelsinfyll:
2,5 dl presset appelsinsaft
0,5 dl presset sitronsaft
revet skall av 4 appelsiner
45 g hvetemel
45 g semulegryn
200 g sukker
4 eggeplommer
50 g smør

Marengs:
4 eggehviter
150 g melis

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet i noen sekunder til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor, kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett vannet og kna deigen raskt sammen.)

Trykk deigen jevnt utover i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter, helst med litt høye kanter). Prikk bunnen med en gaffel. Fest en remse aluminimumsfolie langsmed kanten på kaken. Forstek paibunnen på rist på nederste rille i ovnen ved 200°C i 15 min. Ta den ut av ovnen og fjern aluminiumsfolien forsiktig. Sett kakebunnen tilbake i ovnen på nederste rille og stek i 10 min til uten folien, eller til også kantene har fått gylden farge. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.

Til fyllet har du appelsinsaft, sitronsaft og revet appelsinskall i en kjele. Rør i sukker, hvetemel og semulegryn. Kok opp blandingen et par minutter under stadig omrøring til den begynner å tykne (pass veldig godt på så fyllet ikke svir seg i bunnen av kjelen). Ta kjelen av platen og pisk inn smør og eggeplommene. La fyllet avkjøle litt og fordel det så jevnt utover i paiskallet.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melisen og pisk videre til blank marengs. Fordel marengsen i et tykt lag oppå appelsinfyllet i formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 220°C i 10-15 min, eller til overflaten på marengsen er lysebrun.

Tips

Denne kaken smaker best samme dag den er laget - og aller best mens den fortsatt er lunken.

Se også oppskrift på "Key Lime Meringue Pie".

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Forsøkte å lage denne kaka i går. Den så fantastik bra ut og jeg skulle servere den lun. Men da jeg skjærte terten rant appelsinfyllet ut! Smakte egentlig rå eggeplommer også. :((((( Så ut som en fiasko. Jeg lot kaka stå på benken og ettervert fyllet satt seg ,ble tykkere og smaken ble kjempegod. Synes at terten smakker best når den er helt avkjølt og fyllet har satt seg ordentlig.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift