Sitroncupcakes med lakrisfluff

Superduperlekker fluff-frosting kan lages med kremfløte og de aller fleste typer godteri eller karameller. Se for eksempel "Foxy Lemon Cupcakes" der jeg lagde luftig sitronfluff av kremfløte og Fox-karameller. Her har jeg laget sitroncupcakes med en spennende fluff laget av kremfløte og den gode sitron/lakriskaramellen "Kick". Jeg var veldig spent på smaken og ble kjempepositivt overrasket! Dette er kult, trendy og veldig godt for alle som er glade i smaken av lakris og sitron! Oppskriften gir 12 stk.

Sitroncupcakes med lakrisfluff
Ingredienser

Sitroncupcakes:
3 egg
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør
1 dl melk
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
saft og skall av 1 sitron

Lakris-/sitronfluff:
3 dl kremfløte
4 stk gule Kick-karameller (ca 80 g)

Fremgangsmåte

Sitroncupcakes:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Sikt mel og bakepulver. Rør smørmelken i deigen vekselsvis med det tørre. Vend til slutt i presset sitronsaft og revet sitronskall.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 15 min. Avkjøles helt.

Lakris-/sitronfluff:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelte Kick-karameller. Rør til lakriskaramellen har løst seg helt opp. Dette tar litt tid, så vær tålmodig (se tips). Avkjøl lakrisfløten i kjøleskapet til den er helt kald (eventuelt i kjøleskapet over natten).

Pisk opp den kalde fløten med elektrisk håndmikser til en luftig krem (NB! ikke pisk for mye - det tar bare noen sekunder).

Fyll lakrisfluffkremen i en kakesprøyte og sprøyt lekre topper på hver cupcake.

Tips

Det blir best smak om du bruker sitronvarianten av Kick (dvs den gule typen som har smak av sitron/lakris). Pass på at fløten med karamellene ikke begynner å koke for da kan blandingen skille seg.

Denne oppskriften på lakrisfluff-frosting gir små, lekre topper på hver cupcake. Vil du pynte med like mye krem som jeg har gjort på bildet, må du doble oppskriften på lakriskremen.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei, denne lakrisfluffen ser veldig god ut :) Men har du et alternativ til å kick- karmeller man kan bruke?

Lakris/Fløte landingen ble aldri stiv.
Skjønner ikke hva jeg har gjort gal.
Pisket det ihvertfall i 5. Fortsatt flytende

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift