Coffee Cupcakes

 

Behind every successful woman is a substantial amount of coffee.

 

(Stephanie Piro)

 

 

He-he, hvis det er veien til suksess, så gjerne for meg Smile

Jeg tipper da at en suksessful kvinne vil like å forsyne seg med en fantastisk "Coffee Cupcake" også! Wink

 

Uansett; hei og god kveld alle sammen!

Det er med et stort smil at jeg kan konstatere at det har kommet til svært mange nye lesere de siste par dagene (og jeg tipper vg.no må ta noe av æren for det)! I går var det over 12000 lesere her på bloggen og i dag nærmer det seg 15000!! Det er ny rekord på en dag og utrolig artig!

Velkommen til dere som titter innom Det søte liv for første gang:-)

Jeg ser også at mange nye har kommet til på facebookgruppen til Det søte liv i det siste (se link til forumet her), og det er jeg spesielt glad for!  Jeg har et stort ønske om at dette skal utvikle seg til å bli et skikkelig stort og aktivt kakeforum! Takk til alle dere som jeg vet har tipset, delt og invitert venner til Det søte liv på facebook. ♥

 

I dag vil jeg gi dere oppskriften på noen utrolig deilige "Coffee Cupcakes"!

Mine daglige cappuccinoer er blant mitt livs store gleder, og dette er virkelig en av mine favorittcupcakes!

Vi snakker myke muffins med espresso, kakao og hakkede mokkabønner som er toppet med kremete frosting med kaffesmak.

Mmmm....

 

Oppskriften gir 12 stk fantastiske cupcakes.

 

Ingredienser:

Coffee Chocolate Cupcakes:
2 egg
160 g sukker
120 g smør
2,5 dl melk
280 g hvetemel
1 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss espressopulver
100 g mokkabønner

Creamy Coffee Frosting:
120 g smør
2 ts kaffepulver
2 ss varm melk
400 g melis

Pynt:
mokkabønner

 

  Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Smelt smøret og bland med melken. Ha dette i eggeblandingen. Sikt deretter sammen de tørre ingrediensene og ha i. Rør deigen jevn. Ha til slutt i grovt hakkede mokkabønner (husk å spare noen til pynt, se tips).

Ha papirformer i et muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir 2/3 fulle.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekt). Avkjøl helt.

Pisk mykt smør luftig. Løs opp kaffepulveret i melken og rør blandingen inn i smøret sammen med melisen. Pisk med håndmikser til frostingen er skikkelig kremete og fluffy.

Fyll kaffekremen i en sprøytepose og sprøyt topper på hver avkjølte muffins. Pynt med mokkabønner.

 

Tips

1 pk mokkabønner fra Nidar er på 120 g. Spar noen til pynt og hakk opp resten og bland inn i deigen.

 

Hvis du synes at frostingen er litt for myk så den ikke holder fasongen ved sprøyting, kan du ha den en liten stund i kjøleskapet før du sprøyter den på muffinsene.

"Coffee Cupcakes" kan fryses. Muffinsene er også veldig gode uten krem, se "Mokkamuffins" både her på Det søte liv.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Coffee Cupcakes
Ingredienser

Coffee Chocolate Cupcakes:
2 egg
160 g sukker
120 g smør
2,5 dl melk
280 g hvetemel
1 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss espressopulver
100 g mokkabønner

Creamy Coffee Frosting:
120 g smør
2 ts kaffepulver
2 ss varm melk
400 g melis

Pynt:
mokkabønner

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Smelt smøret og bland med melken. Ha dette i eggeblandingen. Sikt deretter sammen de tørre ingrediensene og ha i. Rør deigen jevn. Ha til slutt i grovt hakkede mokkabønner (husk å spare noen til pynt, se tips).

Ha papirformer i et muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Det skal bli ca 12 stk.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekt). Avkjøl helt.

Pisk mykt smør luftig. Løs opp kaffepulveret i melken og rør blandingen inn i smøret sammen med melisen. Pisk med håndmikser til frostingen er skikkelig kremete og fluffy.

Fyll kaffekremen i en sprøytepose og sprøyt topper på hver avkjølte muffins. Pynt med mokkabønner.

Tips

1 pk mokkabønner fra Nidar er på 120 g. Spar noen til pynt og hakk opp resten og bland inn i deigen.

Hvis du synes at frostingen er litt for myk så den ikke holder fasongen ved sprøyting, kan du ha den en liten stund i kjøleskapet før du sprøyter den på muffinsene.

"Coffee Cupcakes" kan fryses. Muffinsene er også veldig gode uten krem, se "Mokkamuffins" på www.detsoteliv.no.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Kan jeg bruke kaffepulver i steden for espressopulver?
Skal lage i dag så svar så fort som mulig

Hvordan kan jeg bruke oppskriften til en rund kakeform eller langpanne? Blir den saftig nok som kake og kan stå over flere dager?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift