Orange Cupcakes

 

Hei på dere!

Det nærmer seg desember og høytid for appelsiner og mandariner.

Her har du en super oppskrift på nydelige cupcakes med appelsinsmak, som selvsagt er like nydelige hele året!

Oppskriften gir 12 stk.

 

Ingredienser:

Orange Cupcakes:
100 g smør
2 dl sukker
2 store egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
3 dl hvetemel
0,5 dl presset appelsinsaft
revet skall av 1 appelsin

Orange Frosting:
150 g smør
2 ss presset appelsinsaft
1 ts appelsinblomstvann (kan sløyfes)
500 g melis

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør i presset appelsinsaft og revet appelsinskaft til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min, til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.

Til appelsinkremen piskes mykt smør sammen med appelsaft (og eventuelt appelsinblomstvann) og melis til en luftig krem. Sprøyt kremen på de kalde muffinsene med en kakesprøyte. Pynt eventuelt med kandiserte appelsin- og/eller sitronskiver.

 

 

Tips:

Appelsinblomstvann gir en pikant smak, hvis du får tak i, men det blir også nydelig krem med bare presset appelsinsaft. Tilpass mengden saft og melis så du får en passe tykk krem som holder fasongen når den sprøytes på muffinsene.

"Orange Cupcakes" kan fryses.

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Orange Cupcakes
Ingredienser

Orange Cupcakes:
100 g smør
2 dl sukker
2 store egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
3 dl hvetemel
0,5 dl presset appelsinsaft
revet skall av 1 appelsin

Orange Frosting:
150 g smør
2 ss presset appelsinsaft
1 ts appelsinblomstvann (kan sløyfes)
500 g melis

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør i presset appelsinsaft og revet appelsinskaft til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig. Det skal bli ca 12 stk av denne deigen. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min, til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.

Til appelsinkremen piskes mykt smør sammen med appelsaft (og eventuelt appelsinblomstvann) og melis til en luftig krem. Sprøyt kremen på de kalde muffinsene med en kakesprøyte. Pynt eventuelt med kandiserte appelsin- og/eller sitronskiver.

Tips

Appelsinblomstvann gir en pikant smak, hvis du får tak i, men det blir også nydelig krem med bare presset appelsinsaft. Tilpass mengden saft og melis så du får en passe tykk krem som holder fasongen når den sprøytes på muffinsene.

"Orange Cupcakes" kan fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift