Multekrem


Jeg har vokst opp med multekrem til jul og har alltid ELSKET denne desserten!

 

 

Da jeg var liten feiret vi alltid jul på gården til min bestemor og bestefar. Middagen spiste vi i den innerste penstuen, og vi var alltid 15 til bords den gangen: 8 voksne og 7 barnebarn. Jeg var eldste barnebarnet og var som regel med på å hjelpe til på kjøkkenet. Etter den store ribbemiddagen, satte vi igang med å piske kremfløten til multekremen, og jeg husker spesielt godt håndklet vi måtte ha over den elektriske håndmikseren så vi ikke skulle sprute fløte på penklærne.

Ved bordet satt de andre og ventet mer eller mindre utålmodige på desserten. Pappa lyste alltid tydelig opp da vi bar inn bestemors aller største og vakreste dessertbolle med stett, fylt til randen med helt nylaget multekrem. Rett bak fulgte kransekaken. Og min snille bestemor lot selvsagt den ivrige gutten sin få forsyne seg først.. Wink

Koselige minner dette her... Smile Heart

 

 

Multekrem er fortsatt en av de aller beste dessertene jeg vet om!

 

 

Multekrem serveres sammen med krumkaker, sandkaker eller andre slags småkaker - men aller helst som sagt sammen med kransekake!

Du finner oppskrift på Kransekake her, eller du kan bruke hjemmelagde eller kjøpte Kransekakestenger.

 

 

Ingredienser:

♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ss sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl multer

Servering:
♥ ekstra sukrede multer
♥ krumkaker, sandkaker eller
kransekake

 

Fremgangsmåte:

Pisk kremfløten sammen med sukkeret til fast, luftig krem. Vend i multer og smak til med vaniljesukker.

Ha multekremen i serveringsbolle og sett i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Tips:

Ha gjerne også en bolle med ekstra sukrede multer stående på bordet for de som liker å toppe multekremen sin med det.

Multekremen bør lages på serveringsdagen, så kremen er helt fersk.

 

 

 ♥ Verdens beste juledessert!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Multekrem
Ingredienser

♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ss sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl multer

Servering:
♥ 
ekstra sukrede multer
♥ krumkaker, sandkaker eller
kransekake

Fremgangsmåte

Pisk kremfløten sammen med sukkeret til fast, luftig krem. Vend i multer og smak til med vaniljesukker.

Ha multekremen i serveringsbolle og sett i kjøleskapet frem til servering.

Tips

Ha gjerne også en bolle med ekstra sukrede multer stående på bordet for de som liker å toppe multekremen sin med det.

Multekremen bør lages på serveringsdagen, så kremen er helt fersk.

Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift