Nugatti Cupcakes med jordbærkrem


Dette er sommercupcakes som garantert vil slå an! 

Jeg har laget saftige muffins med masse Nugatti i deigen. På toppen har jeg sprøytet luftig frosting laget av fløte og jordbærsjokolade. Tralala...  Grin  

 

Oppskriften gir ca. 15 cupcakes.

 

Ingredienser:

Nugattimuffins:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 5 egg
♥ 400 g Nugatti Air (se tips)
♥ 300 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver


Jordbærkrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 300 g jordbærsjokolade (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Start helst dagen i forveien med å forberede jordbærkremen:

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett jordbærsjokoladen. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. La jordbærfløten stå i kjøleskapet til dagen etter.


Nugattimuffins:

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk eggene i, ett om gangen, til en lys og luftig krem. Pisk inn romtemperert Nugatti Air også. Sikt mel og bakepulver sammen og bland i til slutt. Ikke rør mer enn nødvendig - bare til du får en klumpfri deig.

Ha papirformer i muffinsbrett. Fyll formene ca 2/3 fulle med muffinsrøren.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 20 min, eller til de er gjennomstekte. Avkjøl helt.


Jordbærkrem:

Ta kjelen med jordbærsjokolade-fløten ut av kjøleskapet. Pisk opp fløten med elektrisk håndmikser til du får en tykk krem (det går nokså raskt, så følg med så du ikke pisker for lenge).

Ha jordbærkremen i en sprøytepose med stor sprøytetut og sprøyt vakre topper med jordbærkrem på hver cupcake.

Pynt gjerne med sukkerblomster.


 

Tips:

♥ Nugatti Air er en ekstra luftig variant av sjokolade- og hasselnøttpålegget Nugatti som egner seg ekstra godt til baking. Nugatti Air selges i de fleste matbutikkene. Det går også fint å bruke vanlig Nugatti.

♥ Jordbærkremen er laget med rosa jordbærsjokolade av merket Callebaut
 

 

♥ Se også Nugatti Cupcakes, Cupid Cupcakes og Nugatti-Vanilla Cupcakes.

♥ Sukkerblomster i ulike varianter fås kjøpt i de fleste nettbutikker som selger kakepynt.

 


♥ ♥ ♥ ♥


Jubileumsboken til Det søte liv med "Kristines favoritter" blir utgitt 1. september. Dere som følger meg på Facebook har kanskje sett at jeg nå har opprettet boklanseringen hos forlaget Cappelen Damm i Oslo 4. september kl 18.00 som et arrangement. Meld deg på hvis du har lyst til å stikke innom, så er jeg sikker på at jeg har nok kake og sprudlende drikke. Wink 
 

Jeg håper jeg ser deg der!

 

 

Fortsatt god sommer til dere alle!

Nugatti Cupcakes med jordbærkrem
Ingredienser

Nugattimuffins:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 5 egg
♥ 400 g Nugatti Air (se tips)
♥ 300 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Jordbærkrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 300 g jordbærsjokolade (se tips)

Fremgangsmåte

Start helst dagen i forveien med å forberede jordbærkremen:

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett jordbærsjokoladen. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. La jordbærfløten stå i kjøleskapet til dagen etter.


Nugattimuffins:

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk eggene i, ett om gangen, til en lys og luftig krem. Pisk inn romtemperert Nugatti Air også. Sikt mel og bakepulver sammen og bland i til slutt. Ikke rør mer enn nødvendig - bare til du får en klumpfri deig.

Ha papirformer i muffinsbrett. Fyll formene ca 2/3 fulle med muffinsrøren.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 20 min, eller til de er gjennomstekte. Avkjøl helt.


Jordbærkrem:

Ta kjelen med jordbærsjokolade-fløten ut av kjøleskapet. Pisk opp fløten med elektrisk håndmikser til du får en tykk krem (det går nokså raskt, så følg med så du ikke pisker for lenge).

Ha jordbærkremen i en sprøytepose med stor sprøytetut og sprøyt vakre topper med jordbærkrem på hver cupcake.

Pynt gjerne med sukkerblomster.

Tips

♥ Nugatti Air er en ekstra luftig variant av sjokolade- og hasselnøttpålegget Nugatti som egner seg ekstra godt til baking. Nugatti Air selges i de fleste matbutikkene. Det går også fint å bruke vanlig Nugatti.

♥ Jordbærkremen er laget med rosa jordbærsjokolade av merket Callebaut. 

1 kommentar

Hei!

Jeg har fulgt Det Søte Liv på facebook og ellers så lenge jeg kan huske, og jeg simpelthen ELSKER den!! Så takk for en nydelig blogg!

Men, spørsmålet til denne oppskriften er; jeg prøvde å klikke meg inn på linken din til jordbærsjokoladen, men ser at de ikke leverer til skandinavia.
Hvordan fikk du tak i disse?

Takk på forhånd!
Mvh Jenny

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift