Oreodessert med vaniljeis og bær


Så enkelt kan man lage en supergod dessert!  Yum 

Grovt hakkede Oreokjeks smaker herlig sammen med is og bær! Aller best blir det om du har hjemmelaget vaniljeis, men det går så klart med kjøpt iskrem også. Bærene kan du variere alt ettersom hva du liker best: blåbær, moreller, jordbær eller søte bringebær som jeg har brukt her denne gangen.  

 

 

Hjemmelaget vaniljeiskrem:

♥ 1 egg
♥ 5 eggeplommer
♥ 2 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 dl kremfløte

 

Til desserten pr porsjonsglass:

♥ 2 Oreokjeks
♥ 2 kuler vaniljeiskrem
♥ 1 dl bringebær
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Hjemmelaget vaniljeiskrem:

Pisk egget og eggeplommene luftige sammen med sukkeret. Bland i frø fra vaniljestangen. Pisk kremfløten til luftig krem og bland i til slutt. Visp godt med en stålvisp så iskremblandingen blir jevn og alle kremklumper fjernes.

Ha det hele i en boks og frys i 5-6 timer eller helst over natten.

 

Oreodessert:

Hakk Oreokjeksene grovt og ha kjeksbitene nederst i et glass eller en dessertskål.

Legg på vaniljeiskremen.

Dekk med bringebær og gi det hele et melisdryss til slutt.

Server straks, før isen smelter og mens kjekssmulene er knasende sprø!

 

 

Tips:

♥ Hvis du bruker ferdigkjøpt vaniljeis i stedet for hjemmelaget, bør du bruke vaniljeis med ekte vanilje for ekstra god smak (for eksempel vaniljeisen fra Mövenpick).

 

 

Enjoy!   Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥

 

Oreodessert med vaniljeis og bær
Ingredienser

Hjemmelaget vaniljeiskrem:

♥ 1 egg
♥ 5 eggeplommer
♥ 2 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 dl kremfløte

Til desserten pr porsjonsglass:

♥ 2 Oreokjeks
♥ 2 kuler vaniljeiskrem
♥ 1 dl bringebær
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Hjemmelaget vaniljeiskrem:

Pisk egget og eggeplommene luftige sammen med sukkeret. Bland i frø fra vaniljestangen. Pisk kremfløten til luftig krem og bland i til slutt. Visp godt med en stålvisp så iskremblandingen blir jevn og alle kremklumper fjernes.

Ha det hele i en boks og frys i 5-6 timer eller helst over natten.
 

Oreodessert:

Hakk Oreokjeksene grovt og ha kjeksbitene nederst i et glass eller en dessertskål.

Legg på vaniljeiskremen. Dekk med bringebær og gi det hele et melisdryss til slutt.

Server straks, før isen smelter og mens kjekssmulene er knasende sprø!

Tips

♥ Hvis du bruker ferdigkjøpt vaniljeis i stedet for hjemmelaget, bør du bruke vaniljeis med ekte vanilje for ekstra god smak (for eksempel vaniljeisen fra Mövenpick).

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift