Tarte aux poires (Fransk pæreterte)

Sponset innlegg.

Høst = perfekt tid for å bake med pærer!

 


Her har jeg brukt pærer til å lage en nydelig, fransk pæreterte. For å gjøre den ekstra god, har jeg tilsatt malte mandler i bunnen, og så dekket med pæresyltetøy i tillegg til pæreskivene, og til slutt pyntet med store biter valnøtter.

Oppskriften gir 4 porsjonskaker eller en stor, rund terte på ca. 30 cm i diameter.

 

 

Ingredienser:

Tertebunn (Paté brisée):
♥ 125 g smør
♥ 80 g melis
♥ 250 g hvetemel
♥ 30 g mandler (kan sløyfes)
♥ 1 egg

Pærefyll:
♥ 280 g pæresyltetøy (se tips)
♥ 3-4 pærer
♥ 75 g valnøtter

 

Fremgangsmåte:

Hakk mandlene fint i food processor. Tilsett melis, hvetemel og smør til en kornete masse. Ha i egget og kjør videre til deigen samler seg.

Press deigen utover bunn og kanter på en smurt terteform (ca. 30 cm i diameter). Alternativt bruker du fire, runde porsjonsformer (ca. 12 cm i diameter) som jeg har gjort med de kakene du ser på bildet. Prikk bunnen med en gaffel.

Forstek tertebunnen(e) midt i ovnen ved 225°C i 10 minutter (dette for å sikre at tertebunnene blir gjennomstekt i bunnen). Den store tertebunnene trenger omtrent samme forsteketid som posjonsformene.

Fordel syltetøyet i bunnen av formene.

Skrell pærene og del dem i pene skiver. Dekk tertene med pæreskivene (legg dem gjerne i et pent mønster).

Dryss på valnøtter oppdelt i mindre biter.

Stek tertebunnen(e) videre midt i ovnen ved 225°C i ca 30 minutter til, til du ser at kantene på terten er brune og pærene er stekt.

Avkjøl tertene i kjøleskapet i noen timer før de tas ut av formene (se tips).

 


Ta tertene forsiktig ut av formene før servering.

 

 

Nydelige å servere med vaniljeis ved siden av!

 

 

Tips:

Porsjonsformer tilsvarende de jeg har brukt her fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker. Det fine med disse formene er at de er som små springformer, hvor man kan løsne kakeringen fra bunnen.

 

 

♥ Jeg har her brukt pæresyltetøy fra St Dalfour til denne kaken. Dette syltetøyet har nydelig smak og er laget helt uten sukker da all søting skjer ved bruk av konsentrert fruktjuice. Du får kjøpt syltetøy fra Dalfour i mange norske butikker, blant annet Joker, Kiwi, Meny, Coop Mega og Ultra.

Alternativt går det også godt an å bruke hjemmelaget pæresyltetøy eller eplesyltetøy.

♥ Det er lurt å la kakene avkjøles en god stund før du tar de ut av formene. Da blir de fastere i konsistensen og lettere å få ut av formene uten at de går i stykker. Du kan eventuelt lunkne kakene litt i ovnen før servering hvis du liker det. Pisket krem smaker godt til, og det samme gjør som sagt vaniljeis.

 

 

♥ Oppskriften kan også brukes til andre frukter og bær! Prøv for eksempel epleskiver over eplesyltetøy, bringebær over bringebærsyltetøy, bjørnebær og bjørnebærsyltetøy eller kirsebær over kirsebærsyltetøy.

Jeg lagde denne gangen også plommeterter der jeg la halve, gule plommer (mirabelle-plommer) oppå gult plommesyltetøy og pyntet med valnøtter (se oppskrift på "Tarte aux mirabelles (Fransk terte med gule plommer)").

 

 

Utrolig smakfulle høstterter!

 

 

Høstlykkefølelse *

  Smile 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥


Oppskriften er utviklet som del av mitt samarbeide med Oluf Lorentzen AS, som blant annet forhandler syltetøy fra St. Dalfour i Norge. 

Tarte aux poires (Fransk pæreterte)
Ingredienser

Tertebunn (Paté brisée):
♥ 125 g smør
♥ 80 g melis
♥ 250 g hvetemel
♥ 30 g mandler (kan sløyfes)
♥ 1 egg

Pærefyll:
♥ 280 g pæresyltetøy (se tips)
♥ 3-4 pærer
♥ 75 g valnøtter

Fremgangsmåte

Hakk mandlene fint i food processor. Tilsett melis, hvetemel og smør til en kornete masse. Ha i egget og kjør videre til deigen samler seg.

Press deigen utover bunn og kanter på en smurt terteform (ca. 30 cm i diameter). Alternativt bruker du fire, runde porsjonsformer (ca. 12 cm i diameter) som jeg har gjort med de kakene du ser på bildet. Prikk bunnen med en gaffel.

Forstek tertebunnen(e) midt i ovnen ved 225°C i 10 minutter (dette for å sikre at tertebunnene blir gjennomstekt i bunnen). Den store tertebunnene trenger omtrent samme forsteketid som posjonsformene.

Fordel syltetøyet i bunnen av formene. Skrell pærene og del dem i pene skiver. Dekk tertene med pæreskivene (legg dem gjerne i et pent mønster). Dryss på valnøtter oppdelt i mindre biter.

Stek tertebunnen(e) videre midt i ovnen ved 225°C i ca 30 minutter til, til du ser at kantene på terten er brune og pærene er stekt. Avkjøl tertene i kjøleskapet i noen timer før de tas ut av formene (se tips). Ta tertene forsiktig ut av formene før servering.

Tips

♥ Jeg har her brukt pæresyltetøy fra St Dalfour til denne kaken. Dette syltetøyet har nydelig smak og er laget helt uten sukker da all søting skjer ved bruk av konsentrert fruktjuice. Du får kjøpt syltetøy fra Dalfour i mange norske butikker, blant annet Joker, Kiwi, Meny, Coop Mega og Ultra. Alternativt går det også godt an å bruke hjemmelaget pæresyltetøy eller eplesyltetøy.

♥ Det er lurt å la kakene avkjøles en god stund før du tar de ut av formene. Da blir de fastere i konsistensen og lettere å få ut av formene uten at de går i stykker. Du kan eventuelt lunkne kakene litt i ovnen før servering hvis du liker det. Pisket krem smaker godt til, og det samme gjør som sagt vaniljeis.

♥ Oppskriften kan også brukes til andre frukter og bær! Prøv for eksempel epleskiver over eplesyltetøy, bringebær over bringebærsyltetøy, bjørnebær og bjørnebærsyltetøy eller kirsebær over kirsebærsyltetøy.

Jeg lagde denne gangen også plommeterter der jeg la halve, gule plommer (mirabelle-plommer) oppå gult plommesyltetøy og pyntet med valnøtter (se oppskrift på "Tarte aux mirabelles (Fransk terte med gule plommer)").

Kakekategori
Sesong

1 kommentar

Mmmm! Ser fantastiskt gott ut! Måste nog ta och testa. Har du provat paj med päron och chevre någon gång?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift