Ostekake med gresk yoghurt og kirsebær (Greek Yogurt Cheesecake)

Sponset innlegg.

Hei søte dere Smile

Jeg blogger i kveld fra mitt hotellrom i Vilnius, som ligger i den vakre gamlebyen som dere absolutt bør besøke hvis dere ikke har vært her. Følg meg på Instagram: @kristine_lifeissweet hvis dere vil se bilder.

 

 

Dagens kake er en helt suveren oppskrift! I alle fall for alle som elsker ostekake, sånn som jeg gjør. De stekte ostekakene er de beste synes jeg, og helst skal de være skikkelig fyldige og kremete i konsistensen. Den lille ulempen er at denne type favorittostekaker ofte inneholder nesten 1 kg kremost, noe som gjør kaken mektig og full av kalorier.

 

 

I denne geniale oppskriften er imidlertid mesteparten av kremosten byttet ut med gresk yoghurt. Og gresk yoghurt får du nå faktisk kjøpt med 0 % fett (!) hvis du velger riktig type! Jeg har brukt gresk yoghurt av merket FAGE, som er en av verdens mest kjente produsenter av gresk yoghurt med beste kvalitet. FAGE kommer fra Hellas, så vi snakker her om virkelig ekte gresk yoghurt!

FAGE har nå lansert produktet Total 0 % som er gresk yoghurt som er like tykk og kremete i konsistensen som gresk yoghurt vanligvis er, men som faktisk likevel har 0 % fettinnhold. Se mer om produktet HER.

 

 

Jeg har testet å bytte ut hele 750 g kremost med denne greske yoghurten, og resultatet ble fantastisk!

Den stekte ostekaken får deilig tykk og kremete konsistens, og ingen ville tro annet enn at den er laget utelukkende med fete kremoster. Men slik er det altså ikke!  Grin 
 

 

 

"Greek Yogurt Cheesecake" har mild vaniljesmak og er nydelig å servere hele året. Siden vi nærmer oss juletider, har jeg pyntet med gullfargede mandelsjokolader og brukt rød kirsebærsaus som tilbehør. Men du kan pynte kaken med jordbær eller hva annet du måtte like, og kaken er også kjempegod uten noen form for tilbehør.

 


 

Anbefales av hele mitt hjerte!

 

Ingredienser

Bunn:
♥ 200 g Digestivekjeks
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 100 g smør

Yoghurtfyll:
♥ 4 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 2 ss hvetemel
♥ 750 g gresk yoghurt FAGE Total
♥ 300 g kremost

Serveringsforslag:
♥ kirsebærsyltetøy av god kvalitet

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen i en food processor. Bland kjekssmulene med brunt sukker og smeltet smør. Ha bakepapir i bunnen på en liten, rund form (20 cm i diameter) og press kjeksen ned i bunnen på formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager yoghurtfyllet så kjeksbunnen blir litt fastere i konsistensen.

Visp sammen 4 egg og 1 dl sukker med en stålvisp (du skal ikke piske eggedosis). Bland i vaniljeekstrakt og hvetemelet. I en annen bolle pisker du sammen kremosten og resterende 0,5 dl av sukkeret. Visp deretter inn den greske yoghurten. Når dette er rørt godt sammen, har du i eggeblandingen. Rør godt så fyllet blir helt jevnt og uten klumper.

Ta kakeformen ut av kjøleskapet og hell i yoghurtfyllet.

Varm opp ovnen til 160°C og sett en stekeplate i midten av ovnen (se tips). Når ovnen er ferdig oppvarmet, setter du inn kaken i ovnen og slår straks ned varmen til 120°C. La kaken steke slik i 3 timer (se tips).

Ta den stekte kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet til dagen etter, før du tar den ut av formen og setter den på et fat (se tips).

 

 

Jeg pyntet kakefatet med lekre gullfargede sjokolademandler, som jeg synes er utrolig fine.

 


Gullmandlene fås kjøpt i Notabene bokhandel. Jeg fikk både disse mandlene og de vakre lysholderne du ser på bildet da jeg var på en boksignering hos Notabene Brotorvet for et par uker siden. Love it!

Jeg kommer forresten til å være hos Notabene Bærums Verk for å signere bøker nå på førstkommende fredag kl. 15-17.

 

 

Til serveringen brukte jeg her en kirsebærsaus, som jeg rett og slett lagde ved å blande ferdigkjøpt kirsebærsyltetøy av god kvalitet med litt vann for å få den tynnere i konsistensen. Hvis du vil gjøre det like lettvint som meg, bør du huske på at syltetøyet må være av den typen som inneholder mye ekte kirsebær. Jeg brukte Noras Hjemmelagede Kirsebærsyltetøy, som jeg synes har veldig god bærsmak og naturlig konsistens.

 


Lekkert med rød kirsebærsaus på den hvite ostekaken nå i disse juletider - og smakene harmonerer nydelig sammen!

 

Tips:

♥    Gresk yoghurt fra FAGE fås nå kjøpt i Norge i ulike varianter, både i porsjonspakninger med honning, jordbærsaus eller blåbærsaus, og i naturellvarianter. Alle naturellvarianter kan brukes til denne kaken - altså også de med 0 % fettinnhold. Gresk yoghurt fra FAGE fås kjøpt i mange Meny, Ultra og ICA-butikker rundt omkring i landet.

 


 

♥ Merk at denne ostekaken trenger lang steketid på svak varme. Da blir kaken skånsomt stekt og du unngår at den sprekker på toppen.

♥ Merk også at jeg anbefaler å steke kaken på en stekeplate og ikke på en kakerist. Dette fordi det er en god del smør i kjeksbunnen, som kan dryppe litt ut av formen under stekingen. Hvis du steker kaken på en stekeplate, samles dette smøret på platen og du unngår stekeos i ovnen.

♥ Den stekte ostekaken må stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Da blir den fastere i konsistensen, og lett å få ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og smaker nydelig i mange dager etter at den er laget.

 

Det vakre røde kakefatet du ser på disse bildene er sponset av GreenGate.
 

Nydelig dessertkake til jul, som slett ikke er så mektig som man skulle tro når man smaker på den!

 

 

NYT med god samvittighet!  Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥

 

Denne oppskriften er utviklet som ledd i mitt samarbeide med Oluf Lorentzen AS, som blant annet er forhandlere av Greek Yogurt FAGE Total i Norge.

 

Ostekake med gresk yoghurt og kirsebær (Greek Yogurt Cheesecake)
Ingredienser

Bunn:
♥ 200 g Digestivekjeks
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 100 g smør

Yoghurtfyll:
♥ 4 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 2 ss hvetemel
♥ 750 g gresk yoghurt FAGE Total
♥ 300 g kremost

Serveringsforslag:
♥ kirsebærsyltetøy

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en food processor. Bland kjekssmulene med brunt sukker og smeltet smør. Ha bakepapir i bunnen på en liten, rund form (20 cm i diameter) og press kjeksen ned i bunnen på formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager yoghurtfyllet så kjeksbunnen blir litt fastere i konsistensen.

Visp sammen 4 egg og 1 dl sukker med en stålvisp (du skal ikke piske eggedosis). Bland i vaniljeekstrakt og hvetemelet. I en annen bolle pisker du sammen kremosten og resterende 0,5 dl av sukkeret. Visp deretter inn den greske yoghurten. Når dette er rørt godt sammen, har du i eggeblandingen. Rør godt så fyllet blir helt jevnt og uten klumper.

Ta kakeformen ut av kjøleskapet og hell i yoghurtfyllet.

Varm opp ovnen til 160°C og sett en stekeplate i midten av ovnen (se tips). Når ovnen er ferdig oppvarmet, setter du inn kaken i ovnen og slår straks ned varmen til 120°C. La kaken steke slik i 3 timer (se tips).

Ta den stekte kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet til dagen etter, før du tar den ut av formen og setter den på et fat (se tips).

Tips

♥ Merk at denne ostekaken trenger lang steketid på svak varme. Da blir kaken skånsomt stekt og du unngår at den sprekker på toppen.

♥ Merk også at jeg anbefaler å steke kaken på en stekeplate og ikke på en kakerist. Dette fordi det er en god del smør i kjeksbunnen, som kan dryppe litt ut av formen under stekingen. Hvis du steker kaken på en stekeplate, samles dette smøret på platen og du unngår stekeos i ovnen.

♥ Den stekte ostekaken må stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Da blir den fastere i konsistensen, og lett å få ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og smaker nydelig i mange dager etter at den er laget.

7 kommentarer

Hei! Denne gleder jeg meg veldig til å lage! Går det an å halvere oppskriften til en liten springform? Og hvordan blir steketiden da? :)
Takk for flotte oppskrifter!

Hoi!

1.Hvor mange av disse FAGE Total 0% må ma ha?
2. Evt kan man bruke annen gresk yoghurt? :)

Å denne ser fantastisk god ut! Kan den fryses etter steking? Holder den evt to dager i kjøleskap før servering? Skal ha med dessertkake 1.juledag, og da vil jeg nødig bake dagen før;-)

Super oppskrift! Og så blir jeg så glad når jeg som har cøliaki, finner oppskrifter som enkelt kan gjøres om til glutenfritt:) Tusen takk for alt du deler med oss mer "ufaglærte".

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift