Bakte epler med rosiner, nøtter og marsipan


Deilig hverdagsdessert på en onsdag! Heart

Bakte epler er lette å lage og kan fylles med forskjellige gode saker. I denne varianten har jeg fylt eplene med hakkede rosiner, mandler og biter råmarsipan. I tillegg litt smør og brunt sukker for god smak. Serveres varme med hjemmelaget vaniljesaus..  Yum 

 

 

Se også Bakte epler med nøtter og smuledeig.

 


An apple a day keeps the doctor away..  Wink

 

 

Til 6 bakte epler trenger du:

 

Ingredienser:

♥ 6 røde epler

Fyll:
♥ 100 g rosiner
♥ 75 g mandler
♥ 100 g råmarsipan
♥ 40 g smør
♥ 3 ss brunt sukker

Dryss:
♥ 2 ss brunt sukker


Vaniljesaus:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 5 eggeplommer
♥ 1 vaniljestang

 

Fremgangsmåte:

Bakte epler:

Finn frem 6 fine, røde epler.

 


 

Vask eplene og skjær av topplokket. Stikk ut kjernehusene. Sett eplene i en ildfast form. Skjær eventuelt litt til bunnen av eplene så de står stødigere.

 


 

Finn frem ingrediensene til fyllet.

 


Hakk rosiner og nøtter (se tips). Hakk opp marsipanen i mindre biter. Bland fyllet med mykt smør og sukker.

Stapp fyllet godt ned i hullet i hvert av eplene og legg resten av fyllet på toppen av eplene.

 

 

Dryss gjerne over litt ekstra brunt sukker på toppen. Det gjør at overflaten på eplene blir lett karamellisert ved steking.

 


 

Stek eplene midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter. Eplene skal bli gjennomvarme og helt møre i konsistensen.

 

 

Jeg stekte her eplene uten topplokket slik at lokkene holdt seg helt røde og fine. Jeg synes det er dekorativt å sette de røde eplelokkene tilbake oppå de bakte eplene etter at de er stekt.

 


Serveres nystekte og varme sammen med vaniljesaus.

 

 

Hjemmelaget vaniljesaus:

Ha fløte og omtrent halvparten av sukkeret i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og vaniljestangen i kjelen. Kok opp blandingen. La blandingen trekke i et par minutter og fjern vaniljestangen.

Pisk eggeplommene og resten av sukkeret luftig. Hell i den varme fløtemelken mens du visper forsiktig. Ha så hele blandingen tilbake i kjelen og varm opp forsiktig under stadig omrøring til vaniljesausen tykner. Vaniljesausen bør ikke nå kokepunktet, for da kan den skille seg. Ta kjelen med den ferdige vaniljesausen av platen og avkjøl vaniljesausen litt før servering.

 

 

Super delicious  Heart 

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke en pose gløggmix - så har du 175 g ferdighakkede rosiner og mandler...  Smile

♥ Det ser pent ut med røde epler, men smaken blir selvsagt også kjempegod med andre typer epler.

 

 

♥ Jeg bruker råmarsipan fordi jeg synes det gir best smak (se etter Ekte maripan - lilla rull fra Odense).

 

 

♥ Ferdigkjøpt vaniljesaus duger også, men smaken blir klart best med Hjemmelaget vaniljesaus.

 


♥ ♥ ♥ ♥

 

Bakte epler med rosiner, nøtter og marsipan
Ingredienser

♥ 6 røde epler

Fyll:
♥ 100 g rosiner
♥ 75 g mandler
♥ 100 g råmarsipan
♥ 40 g smør
♥ 3 ss brunt sukker

Dryss:
♥ 2 ss brunt sukker

Hjemmelaget vaniljesaus:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 5 eggeplommer
♥ 1 vaniljestang

Fremgangsmåte

Bakte epler:

Vask eplene og skjær av topplokket. Stikk ut kjernehusene. Sett eplene i en ildfast form. Skjær eventuelt litt til bunnen av eplene så de står stødigere.

Hakk rosiner og nøtter (se tips). Hakk opp marsipanen i mindre biter. Bland fyllet med mykt smør og sukker. Stapp fyllet godt ned i hullet i hvert av eplene og legg resten av fyllet på toppen av eplene. Dryss over litt ekstra brunt sukker. Det gjør at overflaten på eplene blir lett karamellisert ved steking.

Stek eplene midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter. Eplene skal bli gjennomvarme og helt møre i konsistensen.

Serveres nystekte og varme sammen med vaniljesaus.

Hjemmelaget vaniljesaus:

Ha fløte og omtrent halvparten av sukkeret i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og vaniljestangen i kjelen. Kok opp blandingen. La blandingen trekke i et par minutter og fjern vaniljestangen.

Pisk eggeplommene og resten av sukkeret luftig. Hell i den varme fløtemelken mens du visper forsiktig. Ha så hele blandingen tilbake i kjelen og varm opp forsiktig under stadig omrøring til vaniljesausen tykner. Vaniljesausen bør ikke nå kokepunktet, for da kan den skille seg. Ta kjelen med den ferdige vaniljesausen av platen og avkjøl vaniljesausen litt før servering.

Tips

♥ Du kan bruke en pose gløggmix - så har du 175 g ferdighakkede rosiner og mandler...  Smile

♥ Det ser pent ut med røde epler, men smaken blir selvsagt også kjempegod med andre typer epler.

♥ Jeg bruker råmarsipan fordi jeg synes det gir best smak (se etter Ekte maripan - lilla rull fra Odense).

♥ Ferdigkjøpt vaniljesaus duger også, men smaken blir klart best med Hjemmelaget vaniljesaus.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift