Smuldrepai med jordbær, rabarbra og marsipan


Jeg elsker kombinasjonen av jordbær og rabarbra!  Heart 

Her i en superdeilig og enkel smuldrepai.

 

 

Mandler og marsipan gir veldig god smak på smuldredeigen og passer godt til den søt-syrlige smaken fra rabarbraen.

Ideell sommerkake hvis du bare vil bruke noen få minutter på å bake...  Smile 

 

 

Ingredienser:

♥ 250 g jordbær
♥ 250 g rabarbra (renset vekt)
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss potetmel

Smuldredeig:
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 70 g mandler
♥ 125 g smør
♥ 200 g råmarsipan (ekte marsipan, se tips)
- -
♥ 1 ss sukker

Servering:
♥ friske jordbær
♥ vaniljeis


Fremgangsmåte:

Finn frem jordbær og rabarbra.
 

 

Fordel biter av jordbær og renset rabarbra i bunnen på en ildfast form.

 


Bland sukker og potetmel og dryss dette deretter over jordbærene og rabarbrabitene.

Ha melet i en food processor. Tilsett mandler, mykt smør i klatter og marsipanen oppdelt i biter. Kjør på full hastighet så mandlene hakket grovt, smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.

Smuldre deigen over blandingen med jordbær og rabarbra i formen. Dryss over sukker.

 

 

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 20-25 minutter.

 

 

Pynt med noen friske jordbær og server!

 

 

Tips:

♥ Som råmarsipan bruker jeg Ekte marsipan fra Odense (lilla rull). Det gir ekstra god smak på deigen!

♥ Smuldrepaien smaker best samme dag den er laget.

♥ Server gjerne iskrem eller pisket krem ved siden av.

 

 

#sommerfølelse  Shades smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Smuldrepai med jordbær, rabarbra og marsipan
Ingredienser

♥ 250 g jordbær
♥ 250 g rabarbra (renset vekt)
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss potetmel

Smuldredeig:
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 70 g mandler
♥ 125 g smør
♥ 200 g råmarsipan (ekte marsipan, se tips)
- -
♥ 1 ss sukker

Servering:
♥ friske jordbær
♥ vaniljeis

Fremgangsmåte

Fordel biter av jordbær og renset rabarbra i bunnen på en ildfast form.

Bland sukker og potetmel og dryss dette deretter over jordbærene og rabarbrabitene.

Ha melet i en food processor. Tilsett mandler, mykt smør i klatter og marsipanen oppdelt i biter. Kjør på full hastighet så mandlene hakket grovt, smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.

Smuldre deigen over blandingen med jordbær og rabarbra i formen. Dryss over sukker.

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 20-25 minutter.

Tips

♥ Som råmarsipan bruker jeg Ekte marsipan fra Odense (lilla rull). Det gir ekstra god smak på deigen!

♥ Smuldrepaien smaker best samme dag den er laget.

♥ Server gjerne iskrem eller pisket krem ved siden av.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Hei. Sånn cirka hvor mange personer tror du dette holder til? Hvor stor form bruker du? På bildet ser den forholdsvis liten ut.

Hei Siri, ja hjerteformen jeg har brukt er ikke så veldig stor. Bruker du rund form, passer det med 20-22 cm form. Kaken passer som dessert til 3-4 personer.

Tror du denne kan lages dagen før den skal serveres? Skulle hatt noe lettvint med jordbær til kaffen i morgen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift