Oreois med kondensert melk


Verdens enkleste hjemmelagde iskrem lager du med søt, kondensert melk!

Du trenger verken iskremmaskin eller å kunne fancy teknikker, bare å piske sammen 3 ingredienser og å blande i hakkede Oreokjeks. Smaken blir som den deiligste fløteiskremen.

 

 

Jeg synes det er digg å fryse iskremen i iskrembegre som jeg har klar i fryseren til jeg får lyst på noe godt...  Smile

 


Oppskriften gir i underkant av 1 liter iskrem, og nok å fylle is i 4 isbegre.

 

Ingredienser:

♥ 5 dl kremfløte
♥ 350 g søt, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 20 Oreokjeks


Fremgangsmåte:

Ha kremfløten, søtet kondensert melk og vaniljeekstrakt i en vispebolle og pisk ingrediensene sammen med elektrisk mikser til du får en myk, stivpisket krem.

Hakk opp 16 Oreokjeks og vend i.

Fordel iskremblandingen i en boks eller bruk 4 iskrembegre som jeg har gjort her (se tips).

Hakk opp resterende 4 Oreokjeks og dryss på toppen av isen.

Sett i fryseren i minst 4 timer slik at iskremblandingen blir til fast iskrem.

 

 

Tin isen i et par minutter før servering.

 



Elsker disse iskrembegrene!  Heart



Tips:

♥ Det er veldig viktig at du bruker søtet kondensert melk og ikke vikingmelk. Begge deler selges på hermetikkboks i de fleste store matvarebutikkene, men produktene er veldig forskjellige. Vikingmelk er usøtet og er hvit og tyntflytende omtrent som vanlig melk. Søtet kondensert melk, som du skal bruke her, er imidlertid tykk i konsistensen og gulaktig i fargen. 350 g tilsvarer omtrent 1 boks søtet kondensert melk.

♥ Isbegre få kjøpt i flere store matbutikker og butikker som Nille, Clas Ohlson, IKEA og interiørbutikker.  De kule isbegrene du ser på bildet er av merket Miss Etoile. Jeg har kjøpt dem i København (Magasin Du Nord på Kongens Nytorv har mye fra Miss Etoile), men Miss Etoile føres av flere norske butikker, så kanskje du får tak i dem i Norge også.  Smile

 


Utrolig deilig Oreois!

 


 Heart  Heart  Heart  Heart 

 

Oreois med kondensert melk
Ingredienser

♥ 5 dl kremfløte
♥ 350 g søt, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 20 Oreokjeks

Fremgangsmåte

Ha kremfløten, søtet kondensert melk og vaniljeekstrakt i en vispebolle og pisk ingrediensene sammen med elektrisk mikser til du får en myk, stivpisket krem.

Hakk opp 16 Oreokjeks og vend i.

Fordel iskremblandingen i en boks eller bruk 4 iskrembegre som jeg har gjort her (se tips).

Hakk opp resterende 4 Oreokjeks og dryss på toppen av isen.

Sett i fryseren i minst 4 timer slik at iskremblandingen blir til fast iskrem.

Tin isen i et par minutter før servering.

Tips

♥ Det er veldig viktig at du bruker søtet kondensert melk og ikke vikingmelk. Begge deler selges på hermetikkboks i de fleste store matvarebutikkene, men produktene er veldig forskjellige. Vikingmelk er usøtet og er hvit og tyntflytende omtrent som vanlig melk. Søtet kondensert melk, som du skal bruke her, er imidlertid tykk i konsistensen og gulaktig i fargen. 350 g tilsvarer omtrent 1 boks søtet kondensert melk.

♥ Isbegre få kjøpt i flere store matbutikker og butikker som Nille, Clas Ohlsen, IKEA og interiørbutikker.  De kule isbegrene du ser på bildet er av merket Miss Etoile. Jeg har kjøpt dem i København (Magasin Du Nord på Kongens Nytorv har mye fra Miss Etoile), men Miss Etoile føres av flere norske butikker så kanskje du får tak i dem i Norge også.  Smile

12 kommentarer

jeg synes det tipse med søtet kondensert melk bør stå i oppskriften for jeg tok viking melk og det var en tabbe da ble jeg sur. :-(

Jeg sliter fremdeles med å få tak i denne melken, selv om jeg har både Rimi og Meny OG en Sunset butikk i nærheten. Er det noen som vet hvilke butikker som selger og eventuelt hva merket heter?

Får man ikke problemer med at isen krystaliserer seg? Jeg har laget is et par ganger uten iskremmaskin, men det ble masse krystaller i selv om jeg tok den opp flere ganger og rørte i. Men den oppskriften jeg brukte inneholdt ikke søtet kondensert melk.

Det blir ikke iskrystaller når man bruker denne oppskriften med søtet kondensert melk. Isen blir kremete og kjempefin selv uten iskremmaskin og uten at man rører i isen mens den fryser. Det er nettopp det som er så genialt med denne oppskriften. Kan lages i alle slags smaker. :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift