Pasjonsfruktsorbet

 

Hei kjære lesere!

Jammen kom ikke sommervarmen tilbake! Smile  - i hvert fall har det vært alldeles nydelig sommervær her i Oslo i dag!

Dette feires med en supernydelig iskrem - nemlig Pasjonsfruktsorbet!

En sorbet er så å si uten fett og kan lages i alle slags frukt- og bærsmaker. Personlig er jeg veldig svak for smaken av pasjonsfrukt, og denne tropiske pasjonsfruktsorbeten kan jeg virkelig anbefale!


Server isen som den er, eller med bringebær og hjemmelaget sjokoladesaus...  Wink

 

 

Ingredienser:

♥ 5 dl pasjonsfruktpuré (se tips)
♥ 125 g sukker
♥ 75 g glukose (se tips)
♥ presset saft av 1/2 sitron


Fremgangsmåte:

Ha pasjonsfruktpuréen i en kjele sammen med sukker, glukose og saften av en halv sitron.  Varm opp blandingen slik at sukkeret smelter.

Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen helt. Den må gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.

Ha pasjonsfruktblandingen i en iskremmaskin og la maskinen gå i 50-60 minutter til du får en myk og deilig pasjonsfruktsorbet.

 

 


Sakte forvandles pasjonsfruktblandingen til iskrem....

 

 

Nesten ferdig....

 


Ferdig!


Server sorbeten med en gang hvis du liker den myk, eller sett den i fryseren i 1-2 timer hvis du liker den fastere.

 

 

Server sorbeten gjerne sammen med friske bringebær.

 

 

Hjemmelaget sjokoladesaus smaker også helt fantastisk til! 

 


 Icon e biggrin  Icon e biggrin  Icon e biggrin  Icon e biggrin 



Tips:

♥ Utgangspunktet for denne pasjonsfruktsorbeten er ferdigkjøpt pasjonsfruktpuré. Dette produktet fås kjøpt i enkelte velassorterte matvarebutikker. Får du ikke tak i ferdigkjøpt pasjonsfruktpuré, kan du bruke saften av ferske pasjonsfrukter (uten stener), men vær klar over at du trenger mange for å få 5 dl saft.

♥ Denne sorbeten egner seg også utmerket med andre slags frukter og bær. Bruk for eksempel 5 dl saft fra moste bringebær, mangomos, moste jordbær etc.

♥ Jeg bruker glukose i tillegg til sukker når jeg lager sorbet. Det gjør at sorbeten blir noe mykere i frossen tilstand. Glukose fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikker, og får du ikke tak i det, kan du oppnå samme effekt med samme mengde hvit eller lysebrun sirup.

♥ Jeg synes resultatet blir best med iskremmaskin. Har du ikke iskremmaskin, kan du fryse pasjonsfruktblandingen i en plastboks eller lignende, men da bør du røre kraftig i sorbeten omtrent hver halvtime de første 3-4 timene for å unngå at det danner seg iskrystaller i sorbeten.

Hjemmelaget sjokoladesaus lager du enkelt ved å varme opp 1,5 dl kremfløte i en kjele og så smelte 200 g sjokolade i den varme fløten. Du kan velge den sjokoladen du liker best!  Jeg brukte her mørk sjokolade med appelsinsmak, som smakte utrolig godt sammen med pasjonsfruktsorbeten!

 

 

NYDELIG SORBET MED TROPISK SMAK! 

 

Deilig naturell!

 

Enda deiligere med bringebær!

 

Deiligst med hjemmelaget sjokoladesaus!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pasjonsfruktsorbet
Ingredienser

♥ 5 dl pasjonsfruktpuré (se tips)
♥ 125 g sukker
♥ 75 g glukose (se tips)
♥ presset saft av 1/2 sitron

Fremgangsmåte

Ha pasjonsfruktpuréen i en kjele sammen med sukker, glukose og saften av en halv sitron.  Varm opp blandingen slik at sukkeret smelter.

Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen helt. Den må gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.

Ha pasjonsfruktblandingen i en iskremmaskin og la maskinen gå i 50-60 minutter til du får en myk og deilig pasjonsfruktsorbet.

Server sorbeten med en gang hvis du liker den myk, eller sett den i fryseren i 1-2 timer hvis du liker den fastere.

Server sorbeten gjerne sammen med friske bringebær.

Hjemmelaget sjokoladesaus smaker også helt fantastisk til! 

Tips

♥ Utgangspunktet for denne pasjonsfruktsorbeten er ferdigkjøpt pasjonsfruktpuré. Dette produktet fås kjøpt i enkelte velassorterte matvarebutikker. Jeg har brukt pasjonsfruktsorbet fra nettbutikken Select Flavours. Får du ikke tak i ferdigkjøpt pasjonsfruktpuré, kan du bruke saften av ferske pasjonsfrukter (uten stener), men vær klar over at du trenger mange for å få 5 dl saft.

♥ Denne sorbeten egner seg også utmerket med andre slags frukter og bær. Bruk for eksempel 5 dl saft fra moste bringebær, mangomos, moste jordbær etc.

♥ Jeg bruker glukose i tillegg til sukker når jeg lager sorbet. Det gjør at sorbeten blir noe mykere i frossen tilstand. Glukose fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikker, og får du ikke tak i det, kan du oppnå samme effekt med samme mengde hvit eller lysebrun sirup.

♥ Jeg synes resultatet blir best med iskremmaskin. Den jeg har brukt her er fra Wilfa. Har du ikke iskremmaskin, kan du fryse pasjonsfruktblandingen i en plastboks eller lignende, men da bør du røre kraftig i sorbeten omtrent hver halvtime de første 3-4 timene for å unngå at det danner seg iskrystaller i sorbeten.

♥ Hjemmelaget sjokoladesaus lager du enkelt ved å varme opp 1,5 dl kremfløte i en kjele og så smelte 200 g sjokolade i den varme fløten. Du kan velge den sjokoladen du liker best!  Jeg brukte her mørk sjokolade med appelsinsmak, som smakte utrolig godt sammen med pasjonsfruktsorbeten!

2 kommentarer

Hei, hvor mye sorbet får du ut av denne oppskriften?
Skal lage til 11 personer, burde jeg da doble den ?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift