Smuldrepai med fersken og mandler


Hei kjære dere,

Ja, nå har det vært noen dager siden jeg har gitt lyd fra meg her på bloggen, rett og slett bare fordi det har vært en altfor travel uke. Men selv i kjempetravle ukedager er det heldigvis mulig å få tid til å røre sammen deigen til en smuldrepai!  Smile

 

 

Jeg har eksperimentert med å lage en smuldrepai med fersken denne gangen, og jeg brukte flate fersken (såkalte Donut Peaches eller også kalt Saturn Peaches) som du burde smake hvis du ikke har gjort det tidligere.

 

 

Flate fersken har kjempegod ferskensmak, men for å få å toppe det hele og løfte ferskensmaken til nye høyder, har jeg brukt et supergodt ferskensyltetøy i tillegg til ferske fersken.

Sammen med mandelflak ble dette en nydelig og veldig lettlaget dessertkake!

 

 

Ingredienser:

♥ 6-7 fersken (se tips)
♥ 200 g ferskensyltetøy (se tips)

Smuldredeig:
♥ 125 g smør
♥ 125 g hvetemel
♥ 125 g sukker

Pynt:
♥ 75 g mandelflak
♥ 1 ss sukker

 

Fremgangsmåte:

Del fersken i store båter og fjern stenen. Legg ferskenbitene i en stor, ildfast form (ca. 26-28 cm i diameter). Fordel ferskensyltetøy over ferskenbitene.

 

 

Smuldre sammen mykt smør, mel og sukker (gjøres raskt i food processor med hakkekniv, men kan også gjøres med fingrene). Fordel smuldredeigen over ferskenene og dryss over rikelig med mandelflak.

 

 

Dryss over en skje sukker til slutt (det gjør at mandelflakene får litt karamellisert overflate).

 

 

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i 20-30 minutter, til kaken er gyllen på overflaten.

 

 

Det lukter bare helt sykt godt av den ferdigstekte kaken....

 

mmmmm.....

 

Tips:

♥ Kjøp flate ferksen hvis du får tak i. De er fastere og hvitere i fruktkjøttet enn vanlige, runde fersken, og har veldig god smak. Runde fersken kan selvsagt brukes hvis du ikke får tak i flate fersken.

♥ Jeg har brukt ferskensyltetøy fra St Dalfour. Dette syltetøyet er sukkerfritt, men har likevel like søt smak som vanlig syltetøy, er helt uten tilsetningsstoffer og har enormt god smak. Syltetøyet finnes i mange spennende smaker, deriblant fersken. Fås kjøpt blant annet i butikkene til Meny, Coop Mega og Ultra. Får du ikke tak i ferskensyltetøy, går det også helt greit å bruke vanlig aprikossyltetøy som finnes i de fleste matbutikkene.
 

 

♥ Smuldrepaien smaker aller best helt nystekt. Server gjerne vaniljeiskrem ved siden av, men den er også veldig god som den er uten noe ved siden av.

 

 

Ønsker deg en aldeles fortreffelig helg!

Jeg tipper at det kommer både en ny oppskrift og en ny giveaway her på Det søte liv i løpet av helgen, så følg med!

 


  Smile  Smile  Smile  Smile 

 

Smuldrepai med fersken og mandler
Ingredienser

♥ 6-7 fersken (se tips)
♥ 200 g ferskensyltetøy (se tips)

Smuldredeig:
♥ 125 g smør
♥ 125 g hvetemel
♥ 125 g sukker

Pynt:
♥ 75 g mandelflak
♥ 1 ss sukker

Fremgangsmåte

Del fersken i store båter og fjern stenen. Legg ferskenbitene i en stor, ildfast form (ca. 26-28 cm i diameter). Fordel ferskensyltetøy over ferskenbitene.

Smuldre sammen mykt smør, mel og sukker (gjøres raskt i food processor med hakkekniv, men kan også gjøres med fingrene). Fordel smuldredeigen over ferskenene og dryss over rikelig med mandelflak. Dryss over en skje sukker til slutt (det gjør at mandelflakene får litt karamellisert overflate).

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i 20-30 minutter, til kaken er gyllen på overflaten.

Tips

♥ Kjøp flate ferksen hvis du får tak i. De er fastere og hvitere i fruktkjøttet enn vanlige, runde fersken, og har veldig god smak. Runde fersken kan selvsagt brukes hvis du ikke får tak i flate fersken.

♥ Jeg har brukt ferskensyltetøy fra St Dalfour. Dette syltetøyet er sukkerfritt, men har likevel like søt smak som vanlig syltetøy, er helt uten tilsetningsstoffer og har enormt god smak. Syltetøyet finnes i mange spennende smaker, deriblant fersken. Fås kjøpt blant annet i butikkene til Meny, Coop Mega og Ultra. Får du ikke tak i ferskensyltetøy, går det også helt greit å bruke vanlig aprikossyltetøy som finnes i de fleste matbutikkene.

♥ Smuldrepaien smaker aller best helt nystekt. Server gjerne vaniljeiskrem ved siden av.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Denne var kjempegod! Jeg brukte aprikoser istedenfor, og strødde litt kanel over frukten før jeg la på deigen. Skal lage den igjen snart. Vi er så bortskjemte med denne fantastiske nettsiden din! Tusen takk!

Nå har jeg lagd den en gang til med nektariner. Denne gangen hadde jeg ikke syltetøy, så jeg blandet sammen 0,5 dl brunt sukker, 1 ss hvetemel, 1 ss sitronsaft, 0,5 ts kanel og skallet av en halv appelsin. Dette blandet jeg med nektarinene før jeg la smuldredeigen oppå. Det ble også veldig godt!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift